دوره 17، شماره 67 - ( 6-1388 )                   جلد 17 شماره 67 صفحات 55-64 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Setodeh S, Hoseini S, mousavinasab S, Moghimi M, Nazemi Salman D, Shaghaghi A et al . Evaluation of Early Oral Feeding and Traditional Oral Feeding in Upper Gastrointestinal Surgeries. J Adv Med Biomed Res. 2009; 17 (67) :55-64
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-954-fa.html
ستوده سمیه، حسینی سید نجات، موسوی نسب سید نورالدین، مقیمی محمد حسین، ناظمی سلمان داریوش، شقاقی علی و همکاران.. مقایسه‌ی تغذیه‌ی خوراکی زودرس و روش متداول در جراحی‌های دستگاه گوارش فوقانی. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1388; 17 (67) :55-64

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-954-fa.html


چکیده:   (20509 مشاهده)

چکیده زمینه‌و هدف: تمایل کم در به‌کارگیری تغذیه‌ی خوراکی زودرس در جراحی دستگاه گوارش فوقانی و پیشنهاد برخی از مطالعات، جهت انجام مطالعه‌ی کارآزمایی‌بالینی در این زمینه، ما را بر آن داشت تا با انجام این مطالعه نتایج و پیامدهای تغذیه‌ی خوراکی زودرس و تغذیه‌ی خوراکی به روش متداول در بیماران با جراحی‌های دستگاه گوارش فوقانی را مورد مقایسه قرار دهیم. روش بررسی: در این مطالعه 52 بیمار که تحت آناستوموز معدی روده‌ای یا آناستوموز صفراوی روده‌ای در دستگاه گوارش فوقانی قرار گرفته‌ بودند به طور تصادفی به یکی از دو گروه، با تغذیه‌ی خوراکی زودرس و روش متداول تقسیم شدند. برای تمام بیماران زمان خروج لوله‌ی بینی‌معدی، میزان تحمل به شروع تغذیه‌ی خوراکی، ایلئوس، تهوع، استفراغ، زمان اولین دفع گاز، مدت زمان بستری پس از جراحی، رضایت‌مندی بیماران و عوارض ثبت شد. یافته‌ها: متوسط زمان شروع تغذیه‌ی خوراکی به ترتیب 19/0± 04/2 و 32/1 ± 87/5 روز در گروه با تغذیه‌ی خوراکی زودرس و روش متداول بود. 24 بیمار (3/92 درصد) در گروه زودرس و 21 بیمار (3/91 درصد) در گروه روش متداول به شروع تغذیه‌ی خوراکی تحمل نشان دادند. مدت زمان بستری در بیمارستان به دنبال جراحی در روش زودرس 62/5 و در روش متداول 04/ 8 روز بوده است. 24 نفر (3/92 درصد) از گروه روش تغذیه‌ی خوراکی زودرس که دو روز پس از جراحی آغاز شده بود، راضی بودند. 13 بیمار (5/56 درصد) در گروه روش متداول از تأخیر در شروع تغذیه‌ی خوراکی ناراضی بودند. نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان ‌داد که تغذیه‌ی خوراکی زودرس در جراحی دستگاه گوارش فوقانی بی خطر است و در مقایسه با روش متداول سبب کاهش زمان اولین دفع گاز یا اجابت مزاج، استفاده از سرم، مدت زمان بستری و در نتیجه کاهش هزینه‌های بیمارستانی می‌شود.

متن کامل [PDF 143 kb]   (3174 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی |
دریافت: ۱۳۸۸/۷/۳۰ | پذیرش: ۱۳۹۳/۴/۵ | انتشار: ۱۳۹۳/۴/۵

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | J Adv Med Biomed Res

Designed & Developed by : Yektaweb