دوره 25، شماره 109 - ( 2-1396 )                   جلد 25 شماره 109 صفحات 109-119 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Juibar F, Fattahi H, Sadaty F. The Effects of Sodium Nitrite on Nitric Oxide Levels and Serum Hepatic Enzymes and Liver Histopathology in Adult Male Rats. zumsj. 2017; 25 (109) :109-119
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-4102-fa.html
جویبار فاطمه، فتاحی حسین، ساداتی فرشاد. بررسی اثرات نیتریت سدیم برمیزان نیتریک اکساید و آنزیم‌های کبدی سرم و تغییرات هیستوپاتولوژیکی بافت کبد در موش‌های صحرایی نر بالغ. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1396; 25 (109) :109-119

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-4102-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون
چکیده:   (1656 مشاهده)

زمینه و هدف: نیترات و نیتریت در صنایع غذایی، دارویی و شیمیایی مصرف گسترده‌ای دارند. مطالعه‌ی حاضر جهت بررسی اثرات هیستوپاتولوژیکی نیتریت سدیم بر بافت کبد و اندازه‌گیری همزمان میزان آنزیم‌های کبدی و نیتریک اکساید در خون موش‌های صحرایی نر بالغ نژاد ویستار انجام گرفت.

روش بررسی: در این مطالعه‌ی تجربی 30 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار را به‌طور تصادفی به سه گروه 10 تایی شامل گروه کنترل و گروه‌های تجربی دریافت کننده‌ی دوز 100 و 300 میلی‌گرم بر کیلوگرم نیتریت سدیم تقسیم و نیتریت سدیم را به‌صورت روزانه به‌مدت 60 روز در آب آشامیدنی دریافت کردند. در انتها با رعایت اصول اخلاقی، نمونه خون برای بررسی فاکتورهای  AST, ALPو ALT و میزان نیتریک اکساید جدا گردید. پس از کشته شدن موش‌های صحرایی بافت کبد هم جهت بررسی تغییرات هیستوپاتولوژیکی با رنگ آمیزی هماتوکسیلین – ائوزین بیرون آورده شد و نتایج به‌دست آمده مورد بررسی آماری قرار گرفت.

یافته‌ها: مصرف نیتریت سدیم در گروه دریافت کننده‌ی هر دو دوز باعث افزایش معناداری در آنزیم‌های AST ,ALP, ALT و نیتریک اکساید در مقایسه با گروه کنترل شد (05/0P). در گروه دریافت کننده‌ی دوز 300 میلی‌گرم بر کیلوگرم اتساع و احتقان سینوزوییدها، همراه با ارتشاح سلول‌های التهابی تک هسته‌ایی و پرولیفراسیون سلولی جدار سینوزوئیدها وجود داشت.

نتیجه‌گیری: نیتریت سدیم با افزایش میزان نیتریک اکساید و تاثیر بر هپاتوسیت‌ها به‌عنوان یک فاکتور خطر برای کبد محسوب و می بایستی مواد مناسب و سالم در صنایع غذایی جایگزین گردد.

متن کامل [PDF 445 kb]   (449 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۵/۹/۲۲ | پذیرش: ۱۳۹۵/۹/۲۲ | انتشار: ۱۳۹۵/۹/۲۲

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | ZUMS Journal

Designed & Developed by : Yektaweb