دوره 25، شماره 113 - ( 9-1396 )                   جلد 25 شماره 113 صفحات 113-121 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohebbi S, Hassan M, Gorji E. Preparation and Evaluation of Antibacterial and Antifungal Effects of Novel Isatin and Indole Derivatives Bearing a Hydantoin Moiety . ZUMS Journal. 2017; 25 (113) :113-121
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-4802-fa.html
محبی شهره، حسن مریم، گرجی الهه. تهیه و بررسی اثرات ضد باکتریایی و ضد قارچی مشتقات جدید ایزاتین و ایندول واجد استخلاف هیدانتوئین. مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1396; 25 (113) :113-121

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-4802-fa.html


دانشکده‌ی داروسازی ، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان
چکیده:   (139 مشاهده)
زمینه و هدف: عفونت‌های باکتریایی مشکل جدی و رو به رشدی در سراسر دنیا محسوب می‌شوند و آنتی‌بیوتیک‌ها نیز رایج‌ترین داروهای مورد استفاده در دنیا هستند. در دهه‌های اخیر، استفاده‌ی نامناسب از این داروها منجر به بروز پدیده‌ی مقاومت ضد میکروبی گردیده است. مروری بر منابع نشان می‌دهد حلقه‌ی ایزاتین و ایندول از قطعاتی هستند که در طراحی ترکیبات ضد میکروبی توجه محققان زیادی را به خود جلب نموده‌اند. بنابراین در این مطالعه به‌منظور ارزیابی ساختمان- فعالیت ضد باکتریایی و ضد قارچی، با روش هیبریداسیون مولکولی، ترکیباتی طراحی شدند که هیبریدی از مشتقات ایزاتین و ایندول با حلقه‌ی هیدانتوئین می‌باشند.
روش بررسی: ترکیبات طراحی شده با بازده مناسب تهیه شده و ساختار آن‌ها به کمک طیف سنجی IR, Mass, NMR تایید گردیدند.
تعیین اثر ضد باکتریایی و ضد قارچی آن‌ها به ترتیب بر روی سوش‌های استاندارد گرم منفی و گرم مثبت و قارچ آسپرژیلوس نیجر به کمک روش
Broth microdilution انجام شد.
یافته‌ها: از میان ترکیبات سنتز شده، مشتق ایندولی 5 بیشترین اثر را بر روی باکتری سودوموناس آئروژینوزا با حداقل غلظت مهاری
25/31 میکروگرم بر میلی‌لیتر نشان داد.

نتیجه‌گیری: ترکیبات طراحی شده در مطالعه‌ی حاضر اثرات ضد باکتریایی امید بخشی از خود نشان دادند به ویژه ترکیب شماره 5 بر روی سویه سودوموناس آئروژینوزا که عامل عفونت‌های فرصت طلب بیمارستانی می‌باشد. از طرفی ترکیبات مورد تست دارای طیف اثر مناسبی بودند، بدین جهت که بر روی هر دو سویه گرم مثبت و گرم منفی اثر ضد باکتریایی نشان دادند.
 
متن کامل [PDF 154 kb]   (50 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۶/۶/۵ | پذیرش: ۱۳۹۶/۶/۵ | انتشار: ۱۳۹۶/۶/۵

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | ZUMS Journal

Designed & Developed by : Yektaweb