Zanjan University of Medical Sciences پست الكترونيك · درباره دانشگاه · اخبار دانشگاه · نقشه پايگاه · كتابخانه · English
شناسه کاربری رمز عبور ثبت نام در پایگاه | فراموشی رمز
بخش‌های اصلی
آشنایی با مرکز ::
حوزه ریاست ::
حوزه مدیریت ::
حوزه خدمات پرستاری ::
بخش های بیمارستان ::
فناوری اطلاعات ( IT )::
آموزش همگانی ::
اخبار و رویدادها::
امور رفاهی کارکنان ::
درباره ماهنشان ::
ارتباط با بیماران ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
اعتبار بخشی

AWT IMAGE

..
تماس با ما

تلفن: 36223294-024

نمابر:36223296

پست الکترونیک:

razi@zums.ac.ir

..
فناوری اطلاعات

AWT IMAGE

  

AWT IMAGE

 

AWT IMAGE

  

AWT IMAGE

..
مناسبتهای دی ماه 1391

ولادت حضرت امام موسی کاظم علیه السلام ( 128 ه.ق)       1 دی


ولادت حضرت عیسی مسیح علیه السلام    5دی  


  سالروز تشکیل نهضت سواد آموزی به فرمان حضرت امام خمینی (ره) (1358 ه.ش)     7دی


  روز بصیرت و میثاق امت با ولایت     9 دی


  آغاز سال 2013 میلادی       12 دی


  قیام خونین مردم قم ( 1356 ه.ش)   19 دی


  شهادت میرزا تقی خان امیرکبیر ( 1230 ه.ش)   20 دی


  رحلت رسول اکرم صلی ا... علیه  و  آله      22 دی  


  شهادت حضرت امام رضا علیه السلام ( 203 ه.ق)    23 دی


  هجرت حضرت رسول اکرم صلی ا... علیه و آله از مکه به مدینه   دی 24


  فرار شاه معدوم ( 1357 ه.ش)      26 دی  


شهادت نواب صفوی ، طهماسبی، برادران واحدی وذوالقدر از فدائیان اسلام ( 1324 ه.ش)    27 دی


 

..
گزارش آب و هوا

سایت سازمان هواشناسی کشور

AWT IMAGE

..
:: پیشگیری از سرطان ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۵/۱۰/۱۹ | 

پیشگیری از سرطان

AWT IMAGE

دفعات مشاهده: 295 بار   |   دفعات چاپ: 55 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: سرطان چیست ؟ ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۵/۱۰/۱۹ | 

                                                          بیمارستان رازی ماهنشان

واحد آموزش همگانی و بیمار

بیماری سرطان چیست وچگونه میتوانم از ابتلا به سرطان در امان باشم ؟

سالانه در کشور بیش از۷۰ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان اتفاق می افتد و بیش از ۳۰ هزار نفر در اثر سرطان جان خود را از دست می دهند. آنچه در انواع سرطان مشترک است اختلال در رشد طبیعی، تکثیر و مرگ سلول است. سلول های سرطانی قابلیت تهاجم به بافت های مجاور و در نهایت گسترش به مناطق دیگر بدن را دارند.

عوامل خطردر بروز سرطان

  • افزایش سن که به عنوان مهم ترین عامل شناخته می شود

  • نور خورشید

  • سابقه فامیلی و ژنتیک

  • مصرف دخانیات

  • چاقی و کم تحرکی

  • نوشیدن مشروبات الکلی

  • برخی از رنگ ها ،حشره کش ها و سموم

  • کمبود ویتامین های C,B,A

  • مصرف غذاهای دودزده نظیر ماهی دودی، غذاهای نمک سود (قرمه کردن) و مصرف غذاهای کنسرو شده

  • برخی افزودنی های خوراکی مانند مواد شیمیایی خاص برای ایجاد رنگ و طعم غذا

  • برخی عوامل ویروسی و عفونت ها

  • قرار گرفتن در معرض مقادیر زیاد اشعه رادیولوژی

    نشانه های خطر ابتلا به سرطان


  • گرفتگی و خشونت صدا بیش از سه هفته

  • کاهش قابل توجه و بدون دلیل وزن

  • وجود زخمی که حداکثر تا سه ماه بهبود نیابد

  • بروز تغییرات واضح در خال مانند بزرگ، زخم و نامنظم شدن لبه های آن

  • تغییر در اجابت مزاج یعنی بروز یبوست یا اسهال به مدت طولانی یا دفع خون همراه مدفوع

  • دل درد و سنگینی سردل همراه با کاهش وزن یا اشکال در بلعیدن غذا

  • وجود توده یا سفتی در هر جای بدن بخصوص در پستان ها یا فرورفتگی نوک پستان

  • بروز خونریزی غیرطبیعی از پوست و مخاط یا وجود خون در ترشحات بدن مثل خلط، ادرار

    راههای  تشخیص زودرس سرطان

  • انجام سالیانه آزمایش خون مخفی در مدفوع در افراد بالای ۵۰ سال

  • بررسی آندوسکوپی انتهای روده بزرگ هر پنج سال یکبار یا تمام روده بزرگ هر ۱۰ سال یکبار

  • انجام سالیانه تست پاپ اسمیر سه ماه بعدازازدواج

  • انجام سالیانه ماموگرافی در زنان بالای ۴۰ سال و در موارد داشتن سابقه فامیلی از ۲۵ سالگی

  • معاینه ماهیانه پستان ها توسط خود فرد از ۲۰ سالگی به بعد و معاینه توسط پزشک هر سه سال یکبار

    راههای پیشگیری از سرطان

  • پرهیز از استعمال سیگار و مواد مخدر

  • کنترل وزن و پرهیز از چاق شدن

  • ورزش منظم حداقل ۳۰ دقیقه در روز

  • پرهیز از نگرانی و استرس

  • دوری از نور شدید آفتاب و استفاده از کرم های ضد آفتاب مناسب

  • خودداری از مصرف مشروبات الکلی

  • پرهیز از رفتارهای پرخطر جنسی

  • داشتن رژیم غذایی متنوع شامل همه گروه های مواد غذایی

    همچنین رعایت نکات زیر نیز برای پیشگیری از بروز سرطان موثر است

  • پرهیز از مصرف زیاد شوریجات و ترشیجات

  • مصرف حبوبات و خوردن روزانه سبزیجات تازه بارنگ سبز تیره و سبزیجات خانواده کلم

  • مصرف بیشتر میوه به ویژه مرکبات

  • افزایش مصرف ماهی به روش پخت صحیح

  • جایگزینی گوشت سفید به جای گوشت قرمز

  • دوری از مصرف تنقلات سرخ شده و پرچرب مثل چیپس و پفک

  • مصرف کردن محصولات لبنی کم چرب به جای مواد لبنی پرچرب (خامه، سرشیر و ...)

  • مصرف کردن آردهای سبوسدار

دفعات مشاهده: 245 بار   |   دفعات چاپ: 47 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::