Zanjan University of Medical Sciences پست الكترونيك · درباره دانشگاه · اخبار دانشگاه · نقشه پايگاه · كتابخانه · English
شناسه کاربری رمز عبور ثبت نام در پایگاه | فراموشی رمز
برگشت به دانشگاه علوم پزشکی زنجان
:: ::
بخش‌های اصلی
اخبار و تازه های بهداشتی::
میز خدمت::
معرفی شبکه بهداشت::
ریاست شبکه::
گسترش شبکه::
واحد فناوری اطلاعات::
بهداشت محیط::
بهداشت حرفه ای::
بهداشت خانواده::
مبارزه با بیماریها::
آموزش بهداشت و تغذیه::
بهداشت مدارس::
بهداشت دهان و دندان::
سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد::
امور دارویی::
امور آزمایشگاهها::
پزشک خانواده::
مراکز بهداشتی و درمانی::
نظارت بر درمان::
فوریت های پزشکی::
اداری و پشتیبانی::
روابط عمومی و سمعی بصری::
تقدیرنامه ها::
آلبوم تصاویر::
تماس با ما::
امور رفاهی::
::
آخرین مطالب سایر بخش‌ها
:: ابلاغ اجرای گام دوم مبارزه با بیماری کووید ۱۹ و فاصله گذاری اجتماعی
:: نظام سلامت در رسانه‌های گروهی (۲۲ فروردین ۹۹)
:: فوق تخصص ریه و ICU؛ درمان موارد خفیف و متوسط بیماری کرونا در منزل انجام می‌گیرد
:: مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی زنجان؛تدفین اموات بیماران کرونا با رعایت مسائل شرعی انجام می‌شود
:: مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی زنجان؛ تاسیس صندوق حمایت از قشر آسیب‌پذیر بیماران کرونا
:: استاندار زنجان؛ طرح فاصله گذاری اجتماعی تا پایان فروردین ادامه دارد
:: استاندار زنجان؛ رعایت نکردن فاصله گذاری اجتماعی ابتلا به کرونا را افزایش می‌دهد
:: تشییع پیکراسدالله شیخ جابری اولین شهید مدافع سلامت استان زنجان
:: پیام تسلیت نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زنجان و استاندار زنجان در پی شهادت اولین شهید مدافع سلامت استان
:: پیام تسلیت مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان درپی شهادت اولین مدافع سلامت استان
:: پیام تسلیت دکتر پرویز قزلباش رییس دانشگاه علوم پزشکی زنجان: به مناسبت شهادت اولین مدافع سلامت استان
:: رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران استان زنجان: خانواده معظم شهدا در خط مقدم پیشگیری و مقابله با کرونا حضور فعال دارند
:: رئیس بیمارستان حضرت ولیعصر(عج) دربرنامه عافیت: کمک خیرین درتجهیز بیمارستان ولیعصر(عج) باعث نجات جان تعداد زیادی از بیماران شده است
:: نظام سلامت در رسانه‌های گروهی (۲۰ فروردین ۹۹)
:: معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان؛ وجود زیرساخت‌های خوب جهت ارائه آموزش مجازی به دانشجویان
:: رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان در گفتگوی ویدوئو کنفرانس با خبرنگاران:
:: معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری زنجان در برنامه عافیت: طبق مصوبه ستاد استانی تا 23 فروردین کلیه کسبه و بازار تعطیل است
:: مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی زنجان؛ یک برنامه غلط غذایی و کمبودهای تغذیه‌ای وضعیت فرد مبتلا به کرونا را وخیم‌تر می‌کند
:: معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زنجان؛ تقدیر از همکاری مردم و همکاران حوزه سلامت در پیشگیری و کنترل بیماری کورونا
:: پیام روز 99/01/19
:: برگزاری جلسات دوم و سوم کمیته کرونا به صورت آنلاین (وبینار)
:: پورتال جامع اطلا‌ع‌رسانی و آموزش دانشگاه علوم پزشکی زنجان در خصوص کووید ۱۹: corona.zums.ac.ir
:: جلسه بخش فنی مستندسازی اطلاع‌رسانی و آموزش در قالب مستندسازی تصویری تشکیل شد
:: نظام سلامت در رسانه‌های گروهی (۱۸ فروردین ۹۸)
..
نظرسنجی
سایت شبکه بهداشت و درمان شهرستان خرم دره را چگونه ارزیابی می کنید؟
فقط ساختار صفحه اصلی خوب می باشد.
فقط محتوی مطالب درج شده خوب می باشد.
ساختار صفحه اصلی و محتوی مطالب درج شده خوب می باشد.
هیچکدام از موارد فوق
   
..
:: تب مالت ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۱/۱۱/۳ | 

مشخصات کامل بیماری تب مالت بیماری تب مالت یا بروسلوز به عنوان یکی از مهم‌ترین بیماری‌های مشترک انسان و دام محسوب می‌گردد. باکتری بروسلا که ایجاد کننده بیماری است، طیف وسیعی از پستانداران اهلی و وحشی را مبتلا می‌سازد. این بیماری به علت ایجاد سقط جنین در دام، کاهش تولید شیر، عقیمی و نازایی دام‌های مبتلا و همچنین به علت ابتلای انسان به بیماری تب مالت، همواره از دو بعد اقتصادی و بهداشتی مورد توجه قرار می‌گیرد. تب مالت در حیوانات از آنجا تجربه مبارزه با این بیماری تا کنون نشان داده است که کنترل و پیشگیری از این بیماری در انسان تنها با مبارزه و کنترل این بیماری در دام میسر است لذا لازم است که این عامل بیماری اول در بدن دام شناسایی و انواع آن و همچنین سیر و نحوه انتشار آن در بین جمعیت دامی و نهایتا نحوه ارتباط انسان با دام و روشهای پیشگیری از بیماری در دام و سپس روشهای پیشگیری از انتقال احتمالی عامل بیماری از دام به انسان برسی و مطالعه گردد. انواع بروسلا در حیوانات شامل سویه‌هایی بشرح زیر است: 1B.melitensis 2. B.abortus 3. B.suis 4. B.canis 5. B.neotome تب مالت در انسان تب مالت از گاو، خوک، گوسفند یا بز آلوده به انسان انتقال می‌یابد اما از انسان به انسان خیر. تب مالت روی اعضای خون‌ساز بدن مانند مغز استخوان، گره‌های لنفاوی، کبد و طحال تاثیر می‌گذارد. تب مالت در دو نوع حاد و مزمن دیده می‌شود. دوره نهفتگی این بیماری می‌تواند ۵ تا ۶۰ روز باشد (چندین ماه نیز دیده شده‌است). تب مالت در مردان ۲۰ تا ۶۰ ساله شایع‌تر است‌. مصرف شیر، محصولات لبنی (کره، پنیر) و یا محصولات گوشتی حیوانات آلوده موجب سرایت بیماری به انسان می‌شود. کم‌خونی وخیم یا مشکلات معده و سابقهٔ جراحی آن به دلیل کاهش اسید معده امکان بروز بیماری را بالا می‌برد. اسید معده تا حدودی احتمال ابتلا را کاهش می‌دهد. به طور کلی این بیماری در میان افرادی که با حیوانات زیاد در تماس هستند (کشاورزان، دامداران، قصابان، دامپزشکان) و افرادی که به مناطق آلوده سفر می‌کنند شایع‌تر است. علایم بیماری علایم زیر در تب مالت حاد به‌طور ناگهانی ظاهر می‌شوند. لرز، تب متناوب (تب و لرز)، تعریق خستگی قابل توجه درد هنگام لمس ستون فقرات سردرد بزرگ شدن گره‌های لنفاوی علایم زیر در تب مالت مزمن به تدریج ظاهر می‌شوند خستگی درد عضلانی کمردرد یبوست کاهش وزن افسردگی ناتوانی جنسی (به ندرت) بروز آبسه در تخمدان‌ها، کلیه‌ها، و مغز در صورت ناکافی بودن مراقبت و درمان، بیماری ممکن است مزمن شود یا موجب معلولیت، عفونت قلب، استخوان، مغز یا کبد شود. پیشگیری خودداری از مصرف شیر غیرپاستوریزه، پنیر و سایر لبنیات و گوشت‌های تایید نشده. استفاده از وسال محافظتی بدن مانند دستکش، محافظ چشم، پیش‌بند و … هنگام تماس با حیوانات یا گوشت و سایر محصولات. واکسیناسیون دام‌ها تشخیص و درمان تشخیص قطعی تب مالت با آزمایش خون انجام می‌گیرد و با درمان کامل معمولاً در ۳ تا ۴ هفته بهبودی دیده می‌شود. اطرافیان و اعضای خانواده شخص بیمار که ممکن است از همان غذای آلوده مصرف کرده باشند باید معاینه شده و آزمایش بدهند. درمان شامل یک دوره استراحت در رختخواب و مصرف آنتی‌بیوتیک است و جدا کردن بیمار از دیگران اغلب لازم نیست. برای مبارزه با عفونت باکتریایی از آنتی‌بیوتیک‌هایی (مانند تتراسیکلین برای حداقل سه هفته) استفاده شده و داروهای کورتیزونی برای کاهش التهاب‌های شدید استفاده می‌شود. برای درد عضلانی نیز از داروهای ضد درد (مُسکن) تجویز می‌شود. در رژیم غذایی این بیماران معمولاً ابتدا از غذاهای نرم و ساده شروع می‌کنند و به تدریج تنوع و مقدار غذای بیمار را افزایش می‌دهند تا زمانی که به برنامه غذایی عادی برسد. بهتر است از غذاهای پرانرژی و نوشیدنی‌ها و مایعات فراوان استفاده کرد.

دفعات مشاهده: 5827 بار   |   دفعات چاپ: 442 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 55 بار   |   0 نظر
::
برای مشاهده کل مطالب بخش بهداشت محیط اینجا را کلیک کنید.
شبکه بهداشت و درمان شهرستان خرم دره Health & Treatment Center of Khoramdareh
Persian site map - English site map - Created in 0.27 seconds with 52 queries by YEKTAWEB 4075