Zanjan University of Medical Sciences پست الكترونيك · درباره دانشگاه · اخبار دانشگاه · نقشه پايگاه · كتابخانه · English
شناسه کاربری رمز عبور ثبت نام در پایگاه | فراموشی رمز
AWT IMAGE
بخش‌های اصلی
معاونت غذا و دارو::
اداره دارو::
اداره غذا::
آزمایشگاه کنترل::
مدیریت تحقیق و توسعه::
اطلاع رسانی غذا، آرایشی و بهداشتی::
اداره تجهیزات پزشکی::
نظرسنجی و شکایت::
آرشیو اخبار::
تماس با ما::
داروخانه رجایی::
::
سلامت

پیام های داروئی

پیام های غذائی

ابلاغیه های تغییر قیمت دارو

سامانه اطلاعات بیمه ای نسخ پزشکان

..
تجهیزات و ملزومات پزشکی

فرم گزارش حوادث در تجهیزات پزشکی

فرم گزارش حوادث در ملزومات پزشکی

..
پست الکترونیک
AWT IMAGE
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: دوره آموزشی
:: دوره آموزشی
:: همایش
..
:: معرفی مرکز اطلاع رسانی غذا ::

  اطلاع رسانی در خصوص غذا یکی از نیازهای جوامع امروز بشری است . سلامت غذای مصرفی ما در گرو انتخاب , نگهداری و مصرف صحیح است . ضعف در اطلاع رسانی و کافی نبودن اطلاعات جامعه موجب می گردد که افراد جامعه در معرض بیماریهای ناشی از غذا قرار گیرند. بیماریهای ناشی از غذا یک مسئله مهم نظام سلامت و عامل اصلی کاهش درآمدهای اقتصادی در سطح جهان است . مسمومیت های غذایی به شدت سلامت انسان مخصوصا" گروههای آسیب پذیر جامعه مثل سالمندان , زنان باردار , کودکان و افراد دچار نقص سیستم ایمنی را تهدید کرده و گاهی فرد را تا پای مرگ می کشاند . . طبق آمار سازمان بهداشت جهانی هر ساله 30 درصد مردم در کشورهای صنعتی به بیماریهای ناشی از مصرف غذا مبتلا می شوند. در کشور ما نیز بیش از 50 در صد بیماریها مربوط به مصرف غذاهای نامناسب است و بیماریهای قلبی به تنهایی 30% بیماریهای کشور مارا تشکیل می دهد که به نوعی به تغذیه و سبک زندگی مربوط می شود . از طرفی آمار ضایعات مواد غذایی در کشور ما بسیار بالاست و همچنین سهل انگاری , سود جویی , تقلبات و عدم رعایت قوانین و مقررات بهداشتی هر ساله خسارت جانی و مالی جبران ناپذیری به کشور ما وارد میکند. سازمان بهداشت جهانی که مسئولیت ویژه ای در گسترش سلامت عمومی دارد در راستای ارتقاء سلامت غذا راهکارهایی را توصیه می کند از جمله این راهکارها تبادل دانش و اطلاعات میان متخصصین امر , سازمانهای دولتی و خصوصی مرتبط و مصرف کننده ها در مورد خطرات موجود و نحوه کنترل آنهاست. به بیان دیگر WHO اطلاع رسانی را جز لاینفک در ارتقا ایمنی غذا به شمار می آورد .

  با توجه به عدم وجود اطلاعات کافی و جامع در زمینه مشکلات مواد غذایی در کشور تلاش جهت ایجاد ارتباط هرچه گسترده تر بین دستگاههای اجرایی و نظارتی , صنایع غذایی , توزیع کنندگان و مصرف کنندگان غذا , واحد اطلاع رسانی غذا در معاونت غذا و دارو راه اندازی شده است. این واحد که با هدف ارتقا ء سلامت تشکیل گردیده است در نظر دارد با هماهنگی صنایع غذایی و دستگاههای دولتی ذیصلاح , اطلاعات معتبر و مفید را در زمینه نحوه انتخاب , نگهداری و مصرف غذا جمع آوری نموده و با بهره گرفتن از روشهای مختلف آموزشی به اطلاع جامعه برساند . امیدواریم با افزایش سطح دانش و اطلاعات جامعه بینش و عملکرد صحیح ایجاد شود و مصرف کننده بدون توجه به آگهی های تبلیغاتی با دقت لازم غذایی را که سالمتر است انتخاب نماید و این انتخاب درست مصرف کننده , تولید کنندگان را به رقابت صحیح در تولید محصول سالمتر هدایت نماید.

  حوزه فعالیت مرکز اطلاع رسانی غذا:

  با توجه باینکه عوامل بیولوژیکی , شیمیایی یا فیزیکی که در ماده غذایی وجود دارد می تواند بالقوه ناایمن بوده و یا در طی عملیات فرآوری , بسته بندی , نگهداری , توزیع و عرضه به فرآورده وارد شده باشد ( نظیر خطرات مرتبط با ماده اولیه و خطرات ناشی از عملیات تولید ) لذا حوزه فعالیت مرکز اطلاع رسانی با توجه به وجود عوامل مخاطره انگیز در سلامت ماده غذایی پیرامون موارد زیر تعیین شده است.

  1-خرید و تامین ماده غذایی

  2-تهیه و آماده سازی ماده غذایی

  3-نگهداری ماده غذایی

  4-توزیع و عرضه ماده غذایی

  5-نحوه مصرف مواد غذایی

دفعات مشاهده: 4534 بار   |   دفعات چاپ: 601 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 378 بار   |   0 نظر
::