Zanjan University of Medical Sciences پست الكترونيك · درباره دانشگاه · اخبار دانشگاه · نقشه پايگاه · كتابخانه · English
شناسه کاربری رمز عبور ثبت نام در پایگاه | فراموشی رمز
بخش‌های اصلی
معاونت بهداشت::
مدیریت توسعه شبکه::
مدیریت مبارزه با بیماریهای استان::
مدیریت سلامت خانواده و جمعیت::
گروه آموزش بهداشت وارتقای سلامت::
مدیریت سلامت محیط وحرفه ای::
مدیریت بحران وکاهش خطر بلایا::
گروه بهداشت دهان ودندان::
واحد دارویی::
واحد سلامت روانی،اجتماعی ، اعتیاد::
اموراداری::
تماس باما::
شبکه های بهداشت و درمان ::
اخبار::
::
خدمات سلامت در حاشیه شهر ها

AWT IMAGE

..
فصل نامه بهداشت(زنجان)

    شماره اول

فصل نامه بهداشت

..
آدرس مراکز مشاورهHIV

جهت مشاهده آدرس

روی تصویر کلیک نمایید

AWT IMAGE

..
نظام تحول سلامت

تحول سلامت

..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
لینکهای مفید
..
جشنواره ملی رسانه ها
AWT IMAGE
..
بسیج آموزشی تغذیه

AWT IMAGE

جهت دانلود فیلم های آموزشی اینجاومقالات آموزشی اینجا کلیک کنید

..
:: خدمات ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۲/۸/۲۹ | 

AWT IMAGEخدمـــــــــــــــــــــــــــات

  نظارت بر بهسازی و بهداشت محیط مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و اماکن بین راهی

    کنترل آب آشامیدنی مناطق تحت پوشش از نظر میکروبی و فیزیکی و شیمیایی و اطمینان از سلامت آب منطقه و اعلام نتایج به ارگانها و سازمانهای مربوطه

    کلرسنجی روزانه و در صورت لزوم گندزدایی آب و گزارش نواقص به سازمانهای متولی

    ابلاغ کلیه دستورالعمل های وزارتخانه به پایین ترین سطوح سیستم خدماتی بهداشت محیط و انعکاس پیشنهادات و نقطه نظرات به وزارتخانه

    کنترل مواد غذایی و نمونه برداری از مواد غذایی مشکوک و ارسال آن به آزمایشگاه و معدوم نمودن مواد غذایی فاسد بر اساس دستورالعملهای مربوطه

    اجرای طرح یکنواخت سازی قانون اصلاح ماده 13 قانون موادخوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و اخذ مجوز تعطیل اماکن عمومی و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی متخلف از مراجع قضایی جهت اجرای قانون

    معرفی پیشه وران به آموزشگاههای بهداشت عمومی اصناف و نظارت بر عملکرد آموزشگاه ها

    معرفی پیشه وران به آزمایشگاه و صدور کارت معاینه پزشکی طبق دستورالعملهای صادره

    بازدید از مدارس و مراکز آموزشی و مهد کودکها و روستامهدها

    بازدید و کنترل بهداشتی استخرهای شنا و حمامهای سونا و حمام عمومی

    بازدید از آزمایشگاهها و مراکز بهداشتی درمانی و مطبها و بیمارستانها از نظر وضعیت بهداشت محیط

    بازدید از پارکها و ورزشگاهها و ترمینالها و تشکیل پرونده بهداشتی واعلام نواقص به سازمانها و مسئولین زیربط و پیگیری تا حصول نتیجه مطلوب

    بررسی نحوه جمع آوری و دفع فاضلاب، زباله، هوا، منابع آلوده کننده آنها و مکاتبه با ارگانهای مربوطه

    رسیدگی به شکایات در زمینه های مختلف بهداشتی

    سنجش ید در نمکهای خوراکی یددار بطور روزانه و نمونه برداری از نمکهای ید دار و ارسال به آزمایشگاه

    نظارت بر عملکرد شرکت های مبارزه با حشرات و جوندگان خانگی و کنترل آن

    اقدامات اضطراری هنگام وقوع بلایای طبیعی

    بازدید از اماکن متبرکه و مساجد طبق دستورالعملها مربوطه

    بازدید از جایگاههای پمپ بنزین و پیگیری نواقص مربوطه

    کنترل بهداشتی اردوگاهها و زندانها جهت ساماندهی وضعیت بهداشتی آنها

    پایش و نظارت بر عملکرد همکاران محیطی و ستادی مراکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی شهرستانهای تحت پوشش

    نظارت بر دفع بهداشتی زباله در مناطق شهری و روستایی

    نظارت بر احداث و بهسازی توالت خانوار های روستایی

    نظارت بر فعالیتهای آموزشگاه های بهداشت عمومی اصناف

    نظارت بر فعالیت بهورزان در مورد کنترل کیفیت بهداشتی آب آشامیدنی ، بهسازی( محیط روستا، منابع آب مثل چاه و چشمه، آبریزگاهها و ... ) مراکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی، بهداشت محیط منازل

    جلب مشارکت همگانی در جمع آوری و دفع بهداشتی زباله و فضولات و کنترل کیفیت مواد غذایی و آموزش موازین بهداشت محیط و .... و گزارش نتایج به مقامات ذیربط

    راهنمائی و آموزش مردم و جلب مشارکت عمومی و همکاریهای بین بخشی در زمینه اجرای برنامه های شهر سالم؛ روستای سالم

    شرکت در برنامه های آموزش برون بخشی و بین بخشی

    اجرای کارگاههای آموزشی برای کارکنان بهداشت محیط و ارائه آخرین دستاوردهای موجود در زمینه های مختلف بهداشت محیط

    ایجاد تعامل و همکاری بین بخشی و درون بخشی به منظور کارگروهی در برنامه های خاص( گزارش طغیان ، شرکت در مراسم و غیره ..... )

    تشکیل جلسات و کارگروه های فرعی به منظور ارائه مشکلات و استفاده از نقطه نظرات کارشناسان سایر دستگاهها در جهت پیشبرد اهداف بهداشتی

  بنابراین با توجّه به نوع فعالیت های بهداشت محیط، می توان گفت رسیدن به هدف های آن نیازمند مشارکت همه مردم جامعه است؛ یعنی همه باید بخواهند و تلاش کنند تا بهداشت محیط تأمین شود و سلامت مردم جامعه تضمین گردد

دفعات مشاهده: 2664 بار   |   دفعات چاپ: 310 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 19 بار   |   0 نظر
::
:: چشم انداز ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۲/۸/۲۹ | 

 

AWT IMAGE  چشم انداز بهداشت محیط                                         

 

 با افزایش روز افزون جمعیت تهیه غذای کافی یکی از مسائل پیچیده و مهم کشورها بشمار می رود علاوه بر کمبود مواد غذایی، مسائلی چون عدم رعایت اصول بهداشتی در تهیه، تبدیل، نگهداری توزیع و مصرف این مواد نیز موجب کاهش هرچه بیشتر مواد غذایی گردیده است. همچنین افزایش روند صرف غذا در رستورانها از عوامل مهم بروز بیماریهای مرتبط با غذا در مردم می باشد و عدم آگاهی و سهل انگاری فروشندگان مواد غذایی در رعایت اصول بهداشت و نگهداری مواد غذاییی تاثیر مستقیم در افزایش این بیماریها دارد. بنابراین برای اینکه مواد غذایی سالم در اختیار مردم قرار گیرد، بایستی دستورات بهداشتی توسط متصدیان فروش مواد غذایی در زمان خرید، انبار کردن، آماده نمودن، نگهداری و ... مراعات شود. در همین راستا برنامه بازرسی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی یکی از وظایف مهم و ارزشمند گروه بهداشت محیط می باشد که همواره در ارتقاء بسیاری از شاخص های بهداشتی مرتبط با سلامتی عموم نقش بسزایی دارد. که بی شک جهت تامین این هدف مهم حضور نیروهای متخصص، متعهد، توانمند و با تجربه بسیار ضروری است

 

دفعات مشاهده: 2812 بار   |   دفعات چاپ: 283 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 29 بار   |   0 نظر
::
برای مشاهده کل مطالب بخش معرفی اینجا را کلیک کنید.