Zanjan University of Medical Sciences پست الكترونيك · درباره دانشگاه · اخبار دانشگاه · نقشه پايگاه · كتابخانه · English
شناسه کاربری رمز عبور ثبت نام در پایگاه | فراموشی رمز
AWT IMAGE
بخش‌های اصلی
معاونت بهداشت::
مدیریت توسعه شبکه::
مدیریت مبارزه با بیماریهای استان::
مدیریت سلامت خانواده و جمعیت::
گروه آموزش بهداشت وارتقای سلامت::
مدیریت سلامت محیط وحرفه ای::
مدیریت بحران وکاهش خطر بلایا::
گروه بهداشت دهان ودندان::
واحد دارویی::
واحد سلامت روانی،اجتماعی ، اعتیاد::
اموراداری::
تماس باما::
شبکه های بهداشت و درمان ::
اخبار::
::
خدمات سلامت در حاشیه شهر ها

AWT IMAGE

..
فصل نامه بهداشت(زنجان)

    شماره اول

فصل نامه بهداشت

..
آدرس مراکز مشاورهHIV

جهت مشاهده آدرس

روی تصویر کلیک نمایید

AWT IMAGE

..
نظام تحول سلامت

تحول سلامت

..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
لینکهای مفید
..
جشنواره ملی رسانه ها
AWT IMAGE
..
بسیج آموزشی تغذیه

AWT IMAGE

جهت دانلود فیلم های آموزشی اینجاومقالات آموزشی اینجا کلیک کنید

..
:: دانستنی ها ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۵/۱۰/۵ | 

تغذیه در ماه مبارک رمضان

تغذیه و روزه داری درماه مبارک رمضان بسته اطلاعاتی 1

تغذیه و روزه داری درماه مبارک رمضان بسته اطلاعاتی 2

تغذیه و روزه داری درماه مبارک رمضان بسته اطلاعاتی 3

تغذیه و روزه داری درماه مبارک رمضان بسته اطلاعاتی 4

زندگی سالم تر با مصرف روغن و چربی کمتر

زندگی سالم تر با مصرف بیشتر سبزی و میوه

زندگی سالم تر با مصرف نمک کمتر

زندگی سالم تر با مصرف قند کمتر

طعم تندرستی با کاهش قند نمک وچربی

طعم تندرستی با دنیای رنگارنگ میوه ها

طعم تندرستی با مصرف سبزی

چطور سبزی و میوه بیشتری مصرف کنیم

چاقی بیماریست

دفعات مشاهده: 454 بار   |   دفعات چاپ: 9 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: دانستنی های تغذیه ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۵/۷/۱۷ | 

حبوبات ونقش آن در سلامتی

اسراف مواد غذایی

دفعات مشاهده: 666 بار   |   دفعات چاپ: 62 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: بسته های آموزشی ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۳/۳/۱۲ | 
بسته آموزشی تغذیه
دفعات مشاهده: 2048 بار   |   دفعات چاپ: 273 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 3 بار   |   0 نظر
::
:: نمک ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۲/۱۰/۱ | 

  "نمک مصرفی خود را کاهش دهیم"

    شهرنشینی، استفاده از وسائل مدرن که فعالیت های فیزیکی را در طول روز کاهش می دهند. استفاده از کامپیوتر و تلویزیون و بطور خلاصه ماشینی شدن، تحرک انسانها را در دهه های اخیر کاهش داده است. با تغییر در شیوه زندگی افراد تحرک کمتر، تغذیه بیشتر شانس ابتلا به بیماری های غیرواگیر مانند فشارخون بالا، بیماری های قلبی- عروقی، دیابت و سرطان روز به روز افزایش یافته است.

  بیماری فشارخون بالا نه تنها خود یک بیماری محسوب می شود بلکه بدلیل ایجاد تغییرات در دیواره سرخرگ ها زمینه ساز بیماری های قلبی – عروقی، سکته های مغزی، نارسایی کلیه و عوارض غیر قابل برگشت چشمی می شود. نوع رژیم غذایی به خصوص میزان مصرف نمک یکی از علل اصلی ابتلا به این بیماری به شمار می رود. تحقیقات نشان می دهد که شیوع فشار خون بالا در کشورهایی که دریافت بالای نمک دارند بیشتر است و هر قدر میزان نمک مصرفی روزانه در جوامع کمتر باشد به همان نسبت شیوع فشار خون بالا کاهش می یابد. رژیم غذایی پر نمک عامل ابتلا به سرطان معده و پوکی استخوان نیز به شمار می رود.

  بنا به توصیه سازمان جهانی بهداشت، میزان دریافت نمک از همه منابع غذایی باید حداکثر 5 گرم در روز باشد. این در حالیست که متوسط مصرف نمک در کشور ما در حدود 15 گرم در روز است. باید توجه داشت که کاهش مصرف نمک تنها به بزرگسالان توصیه نمی شود. بلکه با توجه به این امر که ذائقه هر فرد از دوران کودکی شکل می گیرد، تلاش خانواده در جهت ذائقه سازی سالم در کودکان از اهمیت بسزایی برخوردار است. مصرف زیاد غذاها و تنقلات حاوی نمک زیاد در کودکان سبب گرایش آنها بــه مصرف نمک بیشتر و افزایش احتمال ابتلا به فشارخون در بزرگسالی می شود. انواع محصولات غذایی مثل سوسیس، کالباس، کنسروها، خیارشور، تنقلات شور مثل چیپس و انواع پفک حاوی مقادیر زیادی نمک هستند. گرایش روزافزون به مصرف غذاهای آماده زمینه را برای بروز فشار خون بالا فراهم می کند. بنابراین صنایع غذایی با کاهش میزان نمک در محصولات خود کمک بزرگی به افراد جامعه در جهت کاهش میانگــیـن نمــک مصرفی خود ایفا می کنند

دفعات مشاهده: 2297 بار   |   دفعات چاپ: 263 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 19 بار   |   0 نظر
::
:: چربی ها و روغن ها ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۲/۱۰/۱ | 
چگونه از چربیها وروغن ها درست استفاده کنیم

    چربی ها و روغن های خوراکی نقش مهمی در تغذیه انسان دارند . بدیهی است مقدار کافی چربی در رژیم غذایی برای حفظ سلامتی ضروری است ولی از سوی دیگر مصرف زیاد چربی ها دربرنامه غذایی روزانه علاوه براینکه خطر بروز بیماریهای قلبی - عروقی را افزایش می دهد علاوه برآن چربی موجود دررژیم غذایی باعث پیشرفت چاقی و بیماری دیابت غیروابسته به انسولین می شود .

  مصرف زیاد موادغذایی پرچرب بخصوص چربی های حیوانی وگوشت قرمز خطر ابتلا به سرطانه سینه ، روده بزرگ وپروستات را نیز افزایش می دهد .

  بیماری های قلبی وعروقی وسرطانها مهمترین علل مرگ ومیر در کشور ما می باشند که یکی از دلایل آن مصرف غذاهای چرب وسرخ شده والگوی غلط مصرف روغن های خوراکی است . کاهش مصرف چربیها واستفاده درست از روغن ها نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به این بیماریها دارد .

دفعات مشاهده: 901 بار   |   دفعات چاپ: 336 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 10 بار   |   0 نظر
>
برای مشاهده کل مطالب بخش دانستنی های تغذیه اینجا را کلیک کنید.