بیمارستان رازی ماهنشان- دیابت
توصیه های تغذیه در دیابت

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: ۱۳۹۵/۱۰/۱۹ | 

                                                توصیه های تغذیه  دردیابت                               

*ازمصرف قندهای ساده مثل قند ،شکر،شکلات ، پولکی ، بیسکوئیت، پودرهای آبمیوه، شیرینی ها،کیک ، بستنی ،دسرهای شیرین ،آب نبات ،ژله ،نوشابه های صنعتی ،کمپوت ،عسل ،مربا خودداری نمایید.

*تعدادوعده های غذایی افزایش یابد ولی درهروعده مقدار کمتری غذا میل شود.

*درصورت داشتن اضافه وزن کاهش وزن توصیه میشود.

*ازنان های سبوس دار به جای نان سفید استفاده شود مانند نان سنگک

* مصرف نان های حجیم وبرشته توصیه نمی شود چون قند خون رابالا می برند.

*مصرف غذاهای حاوی جومثل: سوپ جو، نان جو سبوسدار برای شما مفید است.

*برنج به صورت آبکش ، پلومخلوط وهمراه با حبوبات مصرف شود.بخصوص ازلوبیای عربی یالوبیای چشم بلبلی همراه برنج استفاده گردد.

*غذاهای نشاسته ای مانند برنج راهرچه بیشتر پخته ودم کنید قندخون رابیشتربالا میبردبهتراست بعضی موادمانند ماکارونی ورشته رافقط جوشانده ومصرف نماییدوازدم کردن آن بپرهیزید.

*مصرف 2تا3عدد ازمیوه هاتوصیه میشودمصرف هندوانه طالبی خربزه تا300گرم وانگور تا17حبه،خرما3عدد(ازرطب وخرماهای شهدداراستفاده نشود)درروز   محدودشود.زیرامیوههایی هستندکه قندخون راسریع بالامی برند.

*مصرف سبزیجات3تا5واحد(300تا350گرم)درروزمانندکاهو،کلم،خیار،هویج، گوجه فرنگی ،سبزی خوردن.. بخصوص به صورت سالاد همراه غذاتوصیه می شود.

*دربرنامه غذایی روزانه خود از سیر، کدو، پیاز، اسفناج، هویج خام (نه آب هویج)، شنبلیله، کنگر، کلم بروکلی استفاده کنید.

*ازسبزیجات به صورت تازه وترجیحا خام استفاده گردد .

*ازمصرف آب میوه وآب سبزیجات خودداری شودزیرابه دلیل کم بودن فیبر غذایی قند خون رابالامیرند. ازمصرف خشکبار مانند توت خشک کشمش ،زردآلو خشک خودداری گردد.

*ازمصرف غذاهای چرب ، سس مایونز،خامه، پنیرخامه ای،کره، سس ،کله پاچه، دل و جگر و قلوه، ته دیگ،  سوسیس وکالباس وغذاهای کنسروشده خودداری شودوازلبنیات کم چرب بجای لبنیات پرچرب استفاده نمایید.

*به هنگام طبخ غذاازروغن مایع ودرصورت سرخ کردن ازروغن مایع مخصوص سرخ کردنی استفاده شود. . بهتر است روغن زیتون، روغن کانولا(کلزا)، سویا، ذرت،کنجد رادر رژیم غذایی خود قرار دهید.

*بیشترازگوشت سفیدبخصوص ماهی بجای گوشت قرمز استفاده شودماهی به دلیل داشتن امگا 3درکاهش قند خون موثراست

* مصرف نمک درغذامحدود شودوازاستفاده ازنمکدان سرسفره پرهیز نمایید.

*ازغذاخوردن لذت ببرید وازصرف غذادرشرایط استرس وهیجان بپرهیزید.

* نمک مصرفی خود را خیلی محدود کنید و از مصرف غذاهای حاوی سدیم بالا مانند: مواد غذایی کنسروی(مثل کنسرو نخود سبز و شورجات و..)پرهیز کنید.

* علایم افت قند خون: لرزش، گیجی، گرسنگی، ضعف، سردرد، تنفس تندوکوتاه، بی حسی لب و زبان، تشنج، سرگیجه، رنگ پریدگی، حالت تهوع و تعریق زیاد. درمان افت قند خون: ابتدا به بیمار 15گرم کربوهیدرات مانند: نیم لیوان آبمیوه یا 1قاشق عسل یا 3عددخرما یا 3حبه قندحل شده دریک لیوان آب بدهید اگر پس از 15دقیقه علایم از بین نرفت این عمل را تکرار کنید.

برای جلوگیری از افت قند خون در طول شب قبل از خواب از یک میان وعده ی سبک مثلا: یک تکه نان خشک و1 قاشق ماست چکیده بی نمک یا2عددبیسکویت سبوس دارویک لیوان شیراستفاده کنید.

واحد آموزش همگانی  وبیمار

بیمارستان رازی ماهنشان

مهر 95

نشانی مطلب در وبگاه بیمارستان رازی ماهنشان:
http://zums.ac.ir/find.php?item=17.12420.26223.fa
برگشت به اصل مطلب