Zanjan University of Medical Sciences پست الكترونيك · درباره دانشگاه · اخبار دانشگاه · نقشه پايگاه · كتابخانه · English
شناسه کاربری رمز عبور ثبت نام در پایگاه | فراموشی رمز
صفحه اصلی گروه::
معرفی گروه::
اعضای گروه::
آموزش::
پژوهش::
توانمندیهای گروه::
گالری تصاویر::
لینک های مفید::
آرشیو اخبار::
همایشها و کنفرانسها::
تازه های ایمونولوژی::
تماس با ما::
صفحه اصلی دانشکده::

زیربخش‌های پایگاه

:: تست DHR برای تشخیص بیماری CGD ::
 | تاریخ ارسال: 1399/6/12 |
امروزه فلوسایتومتری در بالین کاربرد زیادی دارد. از مهم ترین کاربردهای آن می توان به کاربرد آن در تشخیص CGD اشاره کرد. بیماری CGD (Chronic granulomatous disease)  با عفونت های راجعه و هایپرگاماگلوبولینیمی همراه است. در این بیماران فاگوسیت ها (به ویژه نوتروفیل ها) توانایی تولید گونه های فعال اکسیژن (ROS) را ندارند و در نتیجه در کشتن میکروب های فاگوسیت شده ناتوانند. این بیماری در صورت عدم شناسایی می تواند حیات فرد مبتلا را با خطر جدی روبه رو کند.
با استفاده از تست DHR (dihydrorhodamine) و دستگاه فلوسایتومتری به راحتی می توان این بیماری را تشخیص داد. در این تست به صورت غیر مستقیم گونه های فعال اکسیژن به ویژه هیدروژن پراکسید اندازه گیری می شود. برای انجام این تست، سلول ها را به مدت ۱۵ دقیقه و در دمای °C ۳۷ در معرض رنگ DHR۱,۲,۳ قرار می دهید تا رنگ جذب نوتروفیل ها گردد. سپس با ماده ی PMA نوتروفیل ها را فعال می کنیم.  نوتروفیل با بلع این ماده و اکسید نمودن آن ماده ی فلورسنت تولید می کند که توسط دستگاه فلوسایتومتری قابل شناسایی است. نکته ی بسیار مهم در تست DHR این است که اگر نمونه در یخچال نگه داری شود، نوتروفیل ها در اثر سرما گونه های فعال اکسیژن (ROS) خود را آزاد می کنند و نتیجه ی آزمایش با خطا همراه می شود.
یکی دیگر از تست های رایج برای شناسایی CGD تست NBTمی باشد. اما تست DHR بسیار حساس تر بوده و به عنوان یک استاندارد طلایی می تواند مورد استفاده قرار بگیرد.
دفعات مشاهده: 1565 بار   |   دفعات چاپ: 80 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر