رییس دانشگاه علوم پزشکی زنجان؛
همکاری بسیارخوب مردم در سامانه سلامت / ۳۰ درصد از مردم خودشان ثبتنام کردند
دکتر پرویز قزلباش در برنامه عافیت اظهار داشت: در استان زنجان نسبت به کل کشور همکاری مردم در سامانه سلامت بسیارخوب بوده و ۳۰ درصد از مردم ما خودشان به سایت مراجعه، و ثبتنام کردند .
پایگاه خبری و اطلاعرسانی وبدا – زنجان، رییس دانشگاه علوم و خدمات بهداشتی درمانی زنجان پزشکی عصر یکشنبه سوم فروردین ماه سالجاری، در ویژهبرنامه عافیت از استودیوسلامت استان زنجان مستقر در مرکز همایشهای بینالمللی روزبه دانشگاه، در خصوص غربالگری در سامانه سلامت اظهار داشت: در مورد سامانه سلامت یک وقت هست که منتظر میمانیم بیماران علائم پیدا کنند تا آنها به پزشک یا بیمارستان مراجعه کنند در این راستا، راه درستتری که سیستم سلامت انتخاب کرده این است که قبل از اینکه بیمار علامت پیدا کند و علائمش بدتر شود و حتی افرادی که با آنها در ارتباط بودند را شناسایی، و تکلیفشان را روشن کند.
وی ادامه داد: حال اگر با ثبتنام در سامانه سلامت برای فردی نگرانی ایجاد شود و بخواهد نگرانیش را رفع کند که آیا مبتلا به ویروس است و معلوم شود با کسی که مبتلا بوده ارتباط داشته است، اقدامات اولیه را انجام میدهند ولی چنانچه ارتباط داشتند و مشکوک هم هستند به ابتلا به بیماری، اقدامات بعدی انجام میشود.
دکتر قزلباش ادامه داد: این رویکرد کلی این سامانه است و در نهایت هم، سعی میکند کمک کند که مردم در خانه بمانند و به بیمارستان مراجعه نکنند تا بار بیمارستانها هم افزایش پیدا نکند. چون هر فردی که به بیمارستان مراجعه، و بستری میشود علاوه بر جدایی از خانواده، در محیط بیمارستان هم قرار میگیرد که شرایط خاصی دارد و ممکن است که عفونتهای اضافه هم گریبانگیر شود و همچنین هزینههای اضافه هم برای سیستم سلامت به بار بیاورد .
رییس کلان منطقه ۶ آمایش کشوری با تاکید براینکه هدف نهایی قتل زنجیره ویروس است، تصریح کرد: در استان زنجان نسبت به کل کشور همکاری مردم در سامانه سلامت بسیار خوب بوده و ۳۰ درصد از مردم ما خودشان به سایت مراجعه، و ثبتنام کردند و در واقع در کشور جز ردههای اول هستیم و این موجب افتخار است و شاخص بسیار مهمی از مسئولیت شناسی یک جامعه است که با درصد قابل قبولی این اتفاق افتاده است.
مقام عالی دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه فردی که در سامانه سلامت ثبتنام میکند اطلاعاتش به طور اتوماتیک به سامانه سیب منتقل میشود، و در ادامه، بهورز، مراقب سلامت و پزشک کارشان را انجام میدهند.
به گفته دکتر قزلباش بعد از ثبتنام فرد در سامانه، سه حالت ایجاد میشود، یا بیمار هیچ علامتی ندارد که این فرد اگر ارتباط با فرد مبتلا نداشته باشد توصیه میشود که در منزل بماند، چنانچه ارتباط مشکوک با فردی که مبتلا بوده داشته باشد، بهورز توصیههای لازم را انجام، و روزانه پیگیری هم میکند که چنانچه علامتی پیدا کند فرد مورد نظر به پایگاه سلامت ارجاع داده شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به اینکه افرادی هم هستند که علایم بسیار خفیفی مثل سرماخوردگی، تب یا سرفه تک تک دارند و تنگی نفس یا بیماری زمینهای ندارند. اینها معمولا هر روز کنترل، و توصیههای لازم انجام میشود و چنانچه علائمشان به همین شکل ادامه پیدا کند، نیاز به مراجعه نیست ولی اگر علائم بدتر شود حتما به مراکز جامع سلامت هدایت میشوند.
وی با بیان اینکه هرکسی که تب دارد لزوما مبتلا به کورونا نیست پس افرادی که تب دارند نباید نگران باشند که حتما مبتلا شدند افزود: افرادی که علائم شدید ازجمله: تنگی نفس، تب، بیاشتهایی و علائم گوارشی دارند، حتماً باید حضوری معاینه، و مجدداً تبسنجی شوند که اگر نیاز بود به پزشک ارجاع داده میشوند و پزشک با معاینه، اگر نیاز به توصیه هست که در خانه بمانند این کار انجام میشود، اگر علائم در حدی باشد که با داروی سرپایی درمان شوند این کار هم انجام میگیرد، و اگر لازم باشد بستری شوند، به بیمارستان اعزام میشوند.
مدیر ارشد دانشگاه علوم پزشکی زنجان اظهار داشت: خوشبختانه در استان زنجان با رعایت و همکاری که مردم داشتند و اقداماتی که در سطح مدیریتی انجام شده بحران جدی را نداشتیم ولی روند بیماری همچنان صعودی است. یعنی ما همچنان در شرایطی قرار داریم که یک سیر صعودی را سپری میکنیم ولی خوشبختانه تا الان کنترل شده، بوده است.
دکتر قزلباش با تاکید براینکه این بیماری رفتار عجیبی دارد و هیچ تضمینی نیست که رفتار بعدیش چیست. در نتیجه سیستم سلامت و مردم باید غافل نشویم و همچنان با جدیت به مراقبتها ادامه دهیم و مردم عزیزمان برای اینکه زنجیره انتقال را قطع کنند همچنان باید با رعایت فاصلهها، نبودن در جمعها و با کنار گذاشتن دید و بازدیدها؛ جدیتر از قبل پیگیری کنند.
رییس کلان منطقه ۶ آمایشی کشور با بیان اینکه شرط عقل است که به شدت و با جدیت اصول قطع زنجیره بیماری را رعایت کنیم و دیگران را هم دعوت کنیم که این کار را با جدیت ادامه بدهند. چون ما همه، به جز مسئولیت فردی، مسئولیت همگانی هم داریم و اگر همدیگر را دوست داشته باشیم و محبت بورزیم و بدانیم به خاطر همدیگر از هم فاصله میگیریم. این مهم جامعه ما را نجات خواهد داد.
مقام عالی دانشگاه علوم پزشکی زنجان از مردم عزیز استان دعوت کرد که با مراجعه به سامانه سلامت، حتما خودارزیابی انجام دهند چراکه با این کار علاوه بر کمک به خودشان، آرامش هم پیدا میکنند و متوجه میشوند در چه وضعیتی هستند و همچنین با این کار هم به ما و هم مردم کمک میکنند تا بیمارانی که نیاز به کمک دارند قبل از اینکه دچار مشکل بیشتری شوند، شناسایی، و اقدامات لازم صورت گیرد و هزینه جامعه، هم از نظر مالی و هم از نظر معنوی کاهش یابد چراکه هر یک نفری که در استان زنجان به خاطر کورونا فوت میکند، یک ضایعه برای سیستم سلامت تا مدیریت عالی استان، صدا و سیما، رسانهها و ... است.
|