بهداشت محیط

 | تاریخ ارسال: 1399/6/2 | 


❁ ❁ ❁ ❁ ❁
مسئول واحد بهداشت محیط
نام و نام خانوادگی : مهندس  فرحناز مظفری      تحصیلات : کارشناسی  بهداشت محیط
پست الکترونیکی : aftabeparsigmail.com
❁ ❁ ❁ ❁ ❁
AWT IMAGE
۳۳۰۲۳۲۲۲ - ۰۲۴
  شرح وظایف کارشناس بهداشت محیط :
 ۱-هماهنگی و اقدام در جهت تشکیل کمیته بهداشت و کنترل عفونت بیمارستان و شرکت فعال در آن و پیگیری مصوبه های مربوطه
 ۲- تهیه و تدوین مطالب آموزشی و تشکیل جلسات آموزشی مرتبط با بهداشت محیط و بهداشت عمومی برای کارکنان رده های مختلف
۳- نظارت و مداخله در عقد قراردادهای خدماتی بیمارستان و مطالبه کارت معاینه پزشکی و گواهینامه آموزش بهداشت عمومی پرسنل مشمول قانون
۴- بررسی وضعیت آب مورد مصرف بیمارستان ( شبکه عمومی ، شبکه خصوصی ) و تشکیل پرونده مربوط به آن
۵- کنترل بهداشتی آب مصرفی ازنظر کمی و کیفی و انجام آزمایشات دوره ای میکروبی وشیمیایی و کلرسنجی با استناد به دستورالعمل ها ، استانداردها و شرایط موجود
۶- نظارت ، بررسی و کنترل بهداشتی برکلیه مراحل مختلف جمع آوری ، تفکیک ، انتقال ، نگهداری موقت و دفع زباله های بیمارستانی و نیز جلوگیری از فروش و بازیافت زباله بیمارستانی
۷- نظارت و کنترل بهداشتی بر نحوه دفع فاضلاب بیمارستان و درصورت وجود معضل ، ارائه پیشنهادهای اجرائی مناسب
۸- نمونه برداری از پساب خروجی سیستم تصفیه فاضلاب برابر دستورالعمل های اعلام شده (درصورت وجود تصفیه خانه ) بمنظور بررسی کیفیت پالایش فاضلاب
۹- کنترل حشرات و جوندگان با اولویت بهسازی محیط ، دفع بهداشتی زباله ودرصورت نیاز ، استفاده اصولی از روش های شیمیایی و نیز جلوگیری از فعالیت شرکتهای سم پاشی غیر مجاز
۱۰- نظارت و مداخله در تهیه و کاربرد مواد گندزدا وپاک کننده بیمارستان
۱۱- نظارت بر تهیه البسه و ملزومات موردنیاز درسمپاشی وضدعفونی ( روپوش – کلاه – دستکش – ماسک – چکمه و . . . ) وتدارک سموم و موادگندزدا و دیگر تجهیزات و وسایل مورد استفاده در سمپاشی وضدعفونی با هماهنگی مسئولین بیمارستان
۱۲- بررسی وضعیت فنی و بهداشتی سیستم تهویه مطبوع در بیمارستان ( گرمایش ، سرمایش ) و پیگیری در جهت رفع مشکلات احتمالی موجود
۱۳- نظارت فنی و بهداشتی مستمر بر نحوه کار آشپزخانه شامل : ( شرایط بهداشت محیطی آشپزخانه ، وضعیت سردخانه ، انبار نگهداری موادغذایی ، سرویسهای بهداشتی ، بهداشت فردی کارکنان ، اطاق استراحت کارکنان ، شستشو و ضدعفونی ظروف ، شستشو و ضدعفونی سبزیجات خام مورد استفاده ، وضعیت بهداشتی موادغذایی آماده طبخ وسایل و ظروف مورد استفاده و...)
۱۴- نظارت و هماهنگی لازم در زنجیره تهیه ، طبخ و توزیع موادغذایی با همکاری کارشناس تغذیه بمنظور اطمینان از سلامت توزیع و مصرف غذا
۱۵-نظا رت و کنترل دائم برامور مربوط به رختشویخانه و رعایت کلیه نکات ایمنی و بهداشتی ازنظر تفکیک البسه عفونی از غیرعفونی درهنگام شستشو و استفاده از دستگاه های شوینده اتوماتیک ومواد پاک کننده مناسب ونهایتا” ضدعفونی و اطوکشی البسه بخش عفونی و آلوده ( توضیحا” درکاربرد موادضدعفونی کننده بایستی دقت لازم درانتخاب نوع آن و میزان مجاز بعمل آید تا خرابی دستگاهها و البسه را سبب نشود . )
۱۶- ارتباط مستمر با معاونت های بهداشت و درمان درهماهنگ کردن فعالیتهای اجرایی و دستورالعملها واقدامات نظارتی دربیمارستان 
۱۷- ثبت و ضبط اقدامات و مکاتبات اداری و تشکیل بایگانی درست ومنظم به نحوی که روند فعالیتها و پیگیری امور بدین طریق کاملا” قابل دسترسی و مشهود باشد . ( مستند سازی ) 
۱۸- ارائه راهکارهای بهسازی بعنوان اصولی ترین روش کنترل ناقلین
۱۹- انجام امور محوله در شرایط خاص مانند کنترل همه گیری و نیز مقابله با بحران و بلایا
۲۰- فرهنگ سازی و جلوگیری از استعمال دخانیات در فضاهای بسته و عمومی بیمارستان
۲۱- بطورکلی نظارت و کنترل لازم بهداشتی برکلیه بخش ها ، همکاری و هماهنگی با مدیران و مسئولین قسمتهای مختلف درحیطه شغلی و وظائف سازمانی تعیین شده .  
    

 بهداشت محیط در بیمارستان  
 بهداشت محیط بیمارستان شامل کلیه اقداماتی است که از انتقال عوامل بیماریزای محیط خارج به داخل بیمارستان و بالعکس جلوگیری می کند . در این راستا عوامل محیطی همچون آب ، فاضلاب ، ‌زباله ،‌هوا، غذا و ... باید به نحوی کنترل شوند تا علاوه بر ایجاد محیطی سالم و بهداشتی، به بهبود بیماران نیز کمک نماید. 

  لزوم توجه به اصول بهداشت محیط در بیمارستان :  
 اگر اقدامات درمانی توأم با بهسازی و بهداشت محیط بیمارستان نباشد ، با توجه به شرایط موجود در بیمارستان و وجود عوامل مختلف بیماریزا ، موجبات انتقال عفونت های بیمارستانی مهیا خواهد شد . در بیمارستان هایی که وضعیت بهداشتی مناسبی ندارند، بازدهی کار پزشکان ، جراحان و سایر پرسنل نیز چندان قابل توجه نخواهد بود و موجبات انتقال بیماری از داخل به خارج بیمارستان فراهم خواهد شد.   براساس اعلامیه سازمان جهانی بهداشت بیش از ۴۰۰۰۰۰ /۱ نفر درجهان از عفونت های بیمارستانی رنج می برند. در کشورهای توسعه یافته بین ۱۰-۵ درصد بیماران بستری شده مبتلا به عفونت های بیمارستانی می شوند.در حالیکه این رقم در کشورهای در حال توسعه ۲۵ درصد می باشد. ضمناً در کشورهای با درآمد متوسط سالانه حدود ۸ میلیارد دلار صدمات اقتصادی جهت رفع مشکلات مرتبط با عفونت ها هزینه می شود.   با توجه به اینکه رعایت اصول بهداشت محیط در بیمارستانها تاثیر به سزائی در کاهش عفونت های بیمارستانی خواهد داشت، لذا تلاش و هزینه نمودن در جهت بهسازی و بهداشتی نمودن بیمارستانها و ارتقاء شاخص های بهداشت محیط بیمارستان علاوه بر جلوگیری از بسیاری از مرگ و میر ها باعث جلوگیری از ضرر و زیان های ناشی از کار افتادگی و یا هزینه بالای درمان بیماران عفونی خواهد شد. لذا رعایت اصول بهداشت محیط بعنوان علم پیشگیری از بیماریها در بیمارستان، علاوه بر کم کردن مخازن قوی میکروارگانیسم ها، اثر مهمی در زیبایی محیط و جلب اعتماد بیماران خواهد داشت .     

  

دفعات مشاهده: 1125 بار   |   دفعات چاپ: 104 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر



CAPTCHA