درباره ی رشته

 | تاریخ ارسال: 1399/12/12 | 
    علوم آزمایشگاهی شاخه ای از علوم پزشکی است که در ارتباط با آنالیز آزمایشگاهی خون، مایعات و بافت های بدن انسان به منظور پیشگیری، تشخیص بیماری، پیگیری درمان و حفظ سلامت افراد می باشد. این رشته که به نام مدیکال تکنولوژی در دانشگاه های جهان آموزش داده می شود در سال ۱۹۷۶ توسط MLS, Credentialing Agency National نامگذاری شد ؛ به طوری که در حال حاضر این رشته با نام­های Medical Laboratory Sciences و یا Clinical Laboratory Sciences شناخته می­شود.
رسالت گروه علوم آزمایشگاهی
   رسالت اولیه ی گروه علوم آزمایشگاهی،  تربیت نیروی انسانی کارآمد و دانش محور جهت تامین پرسنل فنی آزمایشگاه ­های بالینی بیمارستان ­ها، آزمایشگاه ­های مراکز بهداشتی و آزمایشگاه های تشخیص طبی در مراکز دولتی یا غیر دولتی در سراسر کشور می باشد؛ که با دانش اختصاصی که آموخته اند و با به کارگیری دستگاه های الکترونیکی پیچیده و روش های متعدد، آزمایشات مختلف را روی خون و یا دیگر مایعات و انساج بدن انجام دهند. علاوه بر این فارغ التحصیلان این رشته می ­توانند در انستیتوها و مراکز تحقیقاتی و آموزشی، کارخانجات تولید وسایل و مواد آزمایشگاهی، شرکت های پخش فراورده های بیولوژیک و آزمایشگاهی،  آزمایشگاه های پزشکی قانونی و  آزمایشگاه های سازمان انتقال خون نیز مشغول به خدمت شوند. نظر به اینکه علوم پزشکی به طور دائم و با سرعت در حال گسترش است، فارغ التحصیلان این رشته نیز باید به گونه ­ای تربیت شوند که توانایی به کارگیری روش ­های جدید و استفاده از دستگاه ­های پیشرفته را داشته باشند. نتایج حاصل از این آزمایشات پزشک را در تشخیص بیماری و حتی پیگیری روند درمان یاری می­ دهد که این مهم، خود نقش به ­سزایی در حفظ سلامت جامعه دارد.
اهداف گروه علوم آزمایشگاهی
   برنامه ی آموزشی این رشته، به گونه ای تدوین شده است که اهداف زیر را پوشش می دهد:
  1. تـأمین امکانات و تجهیزات آموزشی و اداری گروه
  2. برگزاری ژورنال کلاب و سمینار های داخل گروه
  3. برطرف نمودن نیاز آزمایشگاه ­های تشخیص طبی جامعه
  4. تلاش در جهت به­ روز نمودن سرفصل­ های دروس و ارتقا سطح آموزش
  5. توسعه ی پژوهش های کاربردی در زمینه ی تشخیص آزمایشگاهی بیماری ها  در راستای اولویت ­های کشور
چشم انداز و آینده­ ی تحصیلی علوم آزمایشگاهی
     آزمایشگاه های بالینی و بهداشتی در طی چند دهه گذشته از بخش کوچک که با چند دستگاه ساده و روش های ابتدایی تبدیل به مراکزی بزرگ با تجهیزات بسیار پیشرفته گردیده است؛ لذا چشم انداز بازار کار برای کارشناسان علوم آزمایشگاهی بسیار روشن و نمایان می باشد.
فارغ التحصیلان دوره کارشناسی علوم آزمایشگاهی می توانند در هریک از شاخه های مرتبط با رشته مانند بیوشیمی، خون شناسی، ایمنی شناسی،  باکتری شناسی، میکروب شناسی، انگل شناسی، ویروس شناسی، قارچ شناسی، سم شناسی، بیوتکنولوژی و... در مقطع کارشناسی ارشد و سپس دکترای تخصصی (phD) ادامه تحصیل دهند.
دفعات مشاهده: 874 بار   |   دفعات چاپ: 80 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر