معرفی آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی استان زنجان که به عنوان آزمایشگاه سطح 2 رتبه بندی شده است و با تعداد 3 کارشناس ارشد، 3 کارشناس و 1 کاردان در رشته های شیمی تجزیه، سم شناسی، تغذیه و علوم آزمایشگاهی زیر نظر معاونت غذا و دارو دانشگاه جهت کنترل بهداشت و سلامت مواد غذایی و بهداشتی فعالیت دارد. نمونه های ارسالی به این آزمایشگاه شامل کلیه مواد غذایی و بهداشتی تولید شده در کارخانجات سطح استان و نمونه های موجود در سطح بازار می باشد که توسط اداره نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی استان، شبکه های بهداشت استان، گمرک، سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی و نیروی انتظامی نمونه برداری شده و به آزمایشگاه جهت اطلاع از قابلیت مصرف ارسال می گردد. واحدهای فوق از بخشهای زیر تشکیل شده است: 1- میکروبشناسی مواد غذایی و بهداشتی 2- شیمی مواد غذایی 3- ظروف و بسته بندی 4- آرایشی و بهداشتی 5- بخش اندازه گیری فلزات سنگین در مواد غذایی امکانات و دستگاهها بخش میکروبشناسی: 1- میکروسکوپ 2- انواع انکوباتور (معمولی و یخچالدار) 3- اتوکلاو 4- آون 5- دستگاه تصفیه هوا مجهز به UV بخش شیمی مواد غذایی: 1- اتوکلدال 2- لاکتواستار 3- اسپکتروفتومتر UV-visible 4- رفراکتومتر دیجیتال 5- کانداکتومتر 6- رطوبت سنج دیجیتال 7- اتوسوکسله 8- کوره دیجیتال 9- ست اندازه گیری گاز نوشابه 10- ست TLC 11 - هود لامینار فلو 12- واتر اکتیویته 13-انواع هود 14-فیوم کابینت 15-آب مقطر گیری 2 بار تقطیر 16-آب خالص ساز (دیونیزه) 17-انواع ترازو 18-انواع PHمتر
دستگاههای پیشرفته: 1- اتمیک ابزوربشن 2- گاز کروماتوگرافی (GC) 3- فایبرتک |