Zanjan University of Medical Sciences پست الكترونيك · درباره دانشگاه · اخبار دانشگاه · نقشه پايگاه · كتابخانه · English
شناسه کاربری رمز عبور ثبت نام در پایگاه | فراموشی رمز
برگشت به دانشگاه علوم پزشکی زنجان
:: ::
بخش‌های اصلی
اخبار و تازه های بهداشتی::
میز خدمت::
معرفی شبکه بهداشت::
ریاست شبکه::
گسترش شبکه::
واحد فناوری اطلاعات::
بهداشت محیط::
بهداشت حرفه ای::
بهداشت خانواده::
مبارزه با بیماریها::
آموزش بهداشت و تغذیه::
بهداشت مدارس::
بهداشت دهان و دندان::
سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد::
امور دارویی::
امور آزمایشگاهها::
پزشک خانواده::
مراکز بهداشتی و درمانی::
نظارت بر درمان::
فوریت های پزشکی::
اداری و پشتیبانی::
روابط عمومی و سمعی بصری::
تقدیرنامه ها::
آلبوم تصاویر::
تماس با ما::
امور رفاهی::
::
::
نظرسنجی
سایت شبکه بهداشت و درمان شهرستان خرم دره را چگونه ارزیابی می کنید؟
فقط ساختار صفحه اصلی خوب می باشد.
فقط محتوی مطالب درج شده خوب می باشد.
ساختار صفحه اصلی و محتوی مطالب درج شده خوب می باشد.
هیچکدام از موارد فوق
   
..
:: تب مالت ::
 | تاریخ ارسال: 1391/11/3 | 
تب مالت
دفعات مشاهده: 5446 بار   |   دفعات چاپ: 401 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 65 بار   |   0 نظر
>
:: توصیه های بهداشتی برای نانوایان ::
 | تاریخ ارسال: 1391/11/3 | 

  

  توصیــه های بهداشتی برای نانوایان محترم

  * مضرات مصرف بیش از اندازه نمک

  1 -ابتلا به پر فشاری خون
2-سکته
3-فقر کلسیم
4-پوکی استخوان
5-ادم
6-افزایش وزن
7-زخم معده
8-تشدید آسم
9-تشدید سوزش سر دل (ترش کردن)
10-بزرگ شدن اندازه قلب

  11-کم آبی بدن و بروز تشنگی

  12-افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی

  *عوارض مصرف نمک‌های تصفیه نشده:

  ناخالصی‌های موجود در نمک‌های تصفیه نشده شامل سرب، جیوه، آرسنیک، کادمیوم، فلور و سایر املاح سنگینی است که بر اندام‌های داخلی بدن تأثیرات مخربی دارند .

  عوارض ناشی از مصرف فلزات سنگین: « یکی از مشکلات اساسی که ممکن است پیش بیاید، اختلال در عملکرد کلیه‌هاست، چرا که کلیه‌ها مسئول دفع مواد سمی از بدن هستند و تجمع این مواد به مرور زمان، به بافت کلیه آسیب می‌رساند ».

  * توصیه ی مهم کارشناسان بهداشت محیط به نانوایان :

  - نمک‌های مصرفی خود را از انواع تصفیه شده انتخاب کنید.

  - به نوع بسته‌بندی، شماره پروانه ساخت، نشانی محل و تولید و تاریخ درج شده بر روی بسته‌ها توجه کنید .

  *مزایای مصرف نان سبوس دار

  1- در نان سبوس دار ، به طور میانگین دو برابر ویتامین ، مواد معدنی و مواد فیبری نسبت به نان سفید وجود دارد .

  2- مصرف نان سبوس دار 30 تا 40 درصد خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و گوارشی را کاهش می دهد .

  3- نان سبوس دار منبع مناسبی از برخی مواد معدنی بوده که در صورت انجام تخمیر کامل برای بدن قابل استفاده خواهند بود .

  4- سبوس غنی از فیبر است که وجود آن در رژیم غذایی انسان بسیار مفید بوده و باعث تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 است .

  5- سبوس به دلیل دارا بودن انواع فیبر ، حملات قلبی ، اختلالات روده ها و سرطان های سینه ، کولون ، پروستات و رحم را کاهش می دهد .

  6- سبوس منبع بسیار مناسبی از فیبر ، املاح و همچنین پتاسیم ، منگنز ، منیزیم ، سلنیوم ، فسفر ، آهن و روی می باشد .

  7- سبوس منبع بسیار مناسبی از ویتامین های B6 ، نیاسین ، ریبوفلاوین ، تیامین ، فولات و پانتوتنیک اسید می باشد .

  8- سبوس به دلیل جذب آب زیاد به وجود آوردن احساس سیری در رژیم غذایی اثرات مثبتی را به همراه دارد .

  9- سبوس با افزایش حرکات سیستم گوارشی باعث هضم غذا می شود و از یبوست جلوگیری می نماید .

  10- سبوس با کاهش جذب چربی موجب پایین آمدن چربی خون و کلسترول تام می شود .

  11- سبوس گندم با دارا بودن منبع فیتواسترول ها سبب کاهش کلسترول بد تا میزان 10 درصد می گردد .

  12- مزیت سبوس گندم نسبت به سایر منابع فیبری در عدم ایجاد مزه غیر طبیعی در نان است .

  13- کاهش درصد سبوس گیری آرد ، باعث افزایش جذب آب و بهبود عطر و طعم نان می شود.

  *بلانکیت ترکیبی گوگردی است که در قند ریزیها برای رنگبری و سفید کردن قند ها استفاده می شود که این ماده در اثر حرارت گاز so2 آزاد کرده ودر مقدار زیاد مصرف آن سرطانزا می باشد. به همین دلیل یکی از مهمترین فاکتورهای کنترل کیفیت قند کله ، اندازه گیری انیدرید سولفورو یا باقیمانده بلانکیت در قند می باشد. حداکثر مقدار بلانکیت مصرفی در تولید قندها ppm 10 می باشد که مصرف بیشتر از آن ایجاد عوارضی از قبیل اختلالات گوارشی ،استنشاقی، پوستی و حتی چشمی می کند در حالیکه در بهداشت جهانی استفاده از این ماده تقریبا" ممنوع بوده و صنایع قند وشکر جای خود را به تبادلگرهای یونی (رزین) داده است .

  بلانکیت پس از ورودبه دستگاه گوارش ، باعث از بین بردن پرزهای معده و روده می شود و در ئدراز مدت با از بین رفتن آنتی اکسیدان ها سبب تسریع در سرطان بخشهای گوارشی می گردد. همچنین بلانکیت در مسدود کردن هورمون های بدن بخصوص انسولین موثر است ، بنابراین بطور مستقیم سبب تسریع دیابت می شود.

  *مضرات مصرف جوش شیرین در تولید نان

  1- استفاده از جوش شیرین در نان باعث بروز مواردی از جمله اختلال در جذب آهن و بروز کم خونی ، پوکی استخوان ، بیماری های قلب وعروق ، اختلال در فعالیت های آنزیم های گوارش و هضم و جذب، افزایش اسیدیته معده و بیمارهای روده ای می شود .

  2- جوش شیرین واکنش های مفید خمیر را مهار می کند، PH را افزایش داده و اسیدهای آلی نان را کاهش می دهد. همچنین ویتامین های آنزیمی را غیر فعال می کند. جوش شیرین از عطر و طعم نان می کاهد و باعث فطیر شدن آن می شود .

  3- ممانعت از انجام عملیات تخمیر و در نتیجه اختلال در جذب آهن ، کلسیم و روی را به دنبال دارد .

  4 - کربنات سدیم باقیمانده در نان مزه نامطبوعی ایجاد می کند .

  5 - افزایش PH و قلیایی شدن محیط دهان مزه صابونی ایجاد می کند .

  6 - مصرف بی کربنات سدیم

 

 

  واحد بهداشت محیط شبکه بهداشت ودرمان شهرستان خرم دره

دفعات مشاهده: 5315 بار   |   دفعات چاپ: 451 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 65 بار   |   0 نظر
>
برای مشاهده کل مطالب بخش دستورالعمل ها و پروتکل ها و ... اینجا را کلیک کنید.
شبکه بهداشت و درمان شهرستان خرم دره Health & Treatment Center of Khoramdareh
Persian site map - English site map - Created in 0.15 seconds with 55 queries by YEKTAWEB 4282