Zanjan University of Medical Sciences پست الكترونيك · درباره دانشگاه · اخبار دانشگاه · نقشه پايگاه · كتابخانه · English
شناسه کاربری رمز عبور ثبت نام در پایگاه | فراموشی رمز
بخش‌های اصلی
معاونت بهداشت::
مدیریت شبکه و ارتقاء سلامت::
مدیریت پیشگیری و مبارزه با بیماریها::
مدیریت سلامت خانواده، جمعیت و مدارس::
گروه بهبود تغذیه::
گروه آموزش بهداشت وارتقای سلامت::
مدیریت سلامت محیط و کار::
گروه کاهش خطردر بلایا و حوادث::
گروه سلامت دهان ودندان::
امور دارویی::
مدیریت سلامت روانی،اجتماعی ، اعتیاد::
اموراداری::
تماس باما::
شبکه های بهداشت و درمان ::
اخبار::
سایت جدید::
::
آدرس مراکز مشاورهHIV

جهت مشاهده آدرس

روی تصویر کلیک نمایید

AWT IMAGE

..
-
پیام گیر صوتی معاونت بهداشت
1890
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
لینکهای مفید
..
:: معرفی ::
بهداشت حرفه ای
در دنیای امروز انسان‌ها مجبورند در تلاش معاش؛ با مشکلات گوناگون دست و پنجه نرم کرده و خطرات فراوانی را که خود ناشی از پیشرفت علم و تکنولوژی است، به جان بخرند. این خطرات، تعداد عوامل تهدید کننده سلامتی را افزایش داده است و در نتیجه بر تعداد بیمار‌های شغلی و مخاطرات حرفه‌ای نیز روز به روز افزوده می‌شود. تا جایی که در عصر حاضر، حوادث  ناشی از کار و بیماریهای شغلی پس از بیماری‌های قلب و عروق و سرطان، سومین علت اصلی مرگ و میر در کشورهای صنعتی است.از سوی دیگر، بیماریهای شغلی و حوادث ناشی از کار، هزینه‌های بسیاری را بر دوش اقتصاد ملی هر کشور می‌گذارد به همین دلیل حفظ سلامت کارگران که عظیم‌ترین قشر هر جامعه‌ای را تشکیل می‌دهند گذشته از جنبه انسانی آن، هم از نظر مصالح اجتماعی و اقتصادی و هم از نظر تأمین سلامت و فراهم ساختن آسایش و رفاه کارگران و تطبیق وضعیت کار با مقتضیات جسمی و روانی آنان،‌ یک وظیفه انسانی، یک احتیاج و یک شرط امکان انجام کار و فعالیت ثمر بخش است. کاری مهم و حیاتی که در هر کشوری بر عهده متخصصان بهداشت حرفه ای می‌باشد.
به عبارت دیگر دانش‌ بهداشت‌ حرفه‌ای‌ تلاش‌ می‌کند تا با حذف‌ و یا کاهش عوامل‌ خطرزای فیزیکی، شیمیایی، روانی ، ارگونومیکی و بیولوژیکی از آسیب‌ به‌ کارکنان‌ جلوگیری‌ نماید. برای‌ رسیدن‌ به‌ این‌ هدف‌، علم‌ بهداشت‌ حرفه ای دارای‌ سه‌ مرحله‌ مهم‌ و اساسی‌ است‌ که‌ این‌ مراحل‌ عبارتند از:
شناسایی‌، ارزیابی‌ و کنترل‌ عوامل‌ خطرزا؛ یعنی‌ متخصص‌ بهداشت‌ حرفه‌ای‌ در مرحله‌ اول‌ خطر را شناسایی‌ کرده‌ و پس‌ از شناسایی‌ کامل‌، مقدار خطر را سنجش‌ می‌کند و در مرحله‌ آخر به‌ کنترل‌ عوامل‌ خطرزا می‌پردازد.
در این راستا واحد بهداشت حرفه ای استان با بهره گیری از توان بازرسین شبکه های بهداشتی و درمانی و نیز با استفاده از ظرفیت سایر پرسنل بهداشتی شبکه ها ( بهورزان و مراقبین سلامت ) همچنین کارشناسان بهداشت حرفه ای شاغل در صنایع ، وظیفه نظارت و کنترل عومل زیان آور محیط های کار را برعهده داشته و اقدامات موثری را در این خصوص انجام داده است که منجر به بهبود شاخص های سلامت کارگران استان در مقایسه با کشور گردیده است. اهم شاخص های بهداشت حرفه ای استان به شرح ذیل می باشد:
شاخص های مهم بهداشت حرفه ای استان:
شاغلین تحت پوشش خدمات بهداشت حرفه ای  :        98 درصد
شاغلین دارای پرونده پزشکی:                                 75 درصد
شاغلین در معرض عوامل زیان آور فیزیکی:               18.2 درصد
شاغلین در معرض عوامل زیان آورشیمایی:               19 درصد
شاغلین در معرض عوامل ارگونومیکی :                   16.4   درصد

 
دفعات مشاهده: 8324 بار   |   دفعات چاپ: 1019 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 216 بار   |   0 نظر
::
برای مشاهده کل مطالب بخش معرفی اینجا را کلیک کنید.