Zanjan University of Medical Sciences پست الكترونيك · درباره دانشگاه · اخبار دانشگاه · نقشه پايگاه · كتابخانه · English
شناسه کاربری رمز عبور ثبت نام در پایگاه | فراموشی رمز
بخش‌های اصلی
صفحه ی اصلی دانشکده::
معاون آموزشی::
اداره آموزش::
دفتر توسعه ی آموزشی(EDO)::
رشته های مقطع کارشناسی::
تقویم آموزشی::
امتحانات::
فرم های آموزشی::
آیین نامه های آموزشی دوره کارشناسی::
برنامه های کلاس درسی::
تحصیلات تکمیلی::
فرآیندهای آموزشی::
منشور حقوقی دانشجویان::
منشور اساتید::
آیین نامه های هیات علمی::
واحد مشاوره دانشجویی::
اخبار واطلاعیه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
:: معرفی گروه ::
 | تاریخ ارسال: 1399/9/3 | 
گروه بهداشت و ایمنی مواد غذایی
تعریف رشته:
کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی شاخه ای از علوم بهداشتی در آموزش عالی است که در آن دانشجو طی دوره مصوب دانش لازم مربوط به سلامت غذا را بصورت نظری و عملی فرا می گیرد.
ارزش های لحاظ شده:
کارشناسی ارشد ناپیوسته رشته بهداشت و ایمنی مواد غذایی شاخه ای از علوم بهداشتی است که مسائل و موازین لازم برای فراهم کردن غذایی سالم و فاقد هر گونه خطر برای افراد جامعه را از مزرعه تا سفره یا به عبارتی از هنگام تولید تا مصرف ماده غذایی مورد بررسی و مطالعه قرار می دهد و عوامل موثر بر آنها را شناخته، برنامه و استراتژی های لازم را در کنترل مخاطرات غذا پیشنهاد می دهد تا بکار گرفته شوند و از بروز مسائل، مشکلات و آسیب های مربوط به سلامتی پیش گیری شود. همچنین با توجه به اینکه ما به معنویت و فرهنگ اسلامی و رعایت اصول اخلاقی در همه ابعاد زندگی اعتقاد و تاکید داریم لذا سعی می گردد ضمن آموزش تخصصی به دانشجویان، زمینه برای رشد معنویت آنها نیز فراهم شود. از آنجائیکه ارتقاء سلامت مواد غذایی در جامعه توسط این افراد صورت می گیرد و به عبارتی عمدتا با سلامت انسانها سر و کار دارند، تلاش می گردد تا با گسترش اخلاق اسلامی و انسانی در طول آموزش و استفاده از آن در محیط کار افرادی تربیت شوند که به ارزشهای انسانی ارج نهند و در جهت سلامت مردم خصوصا اقشار آسیب پذیر مانند کودکان, مادران باردار سالخوردگان و بیماران تلاش مناسب را بکار گیرند.
رسالت رشته:
رسالت رشته عبارت است از تربیت دانش آموختگانی که بتوانند پس از آشنایی با روشها و فنون آموزشی و تحقیق در رشته بهداشت و ایمنی مواد غذایی، با درک ایمنی و بهداشت مواد غذایی، با بهره گیری از دانش لازم و نیز سیستمهای مدیریت ایمنی غذا، زمینه را برای بازرسی و نظارت مواد غذایی فراهم ساخته و در تامین و ارتقای سلامت جامعه سهیم باشند. در واقع دارندگان مدرک کارشناسی ارشد در رشته بهداشت و ایمنی مواد غذایی گروهی از افراد مجرب در ارائه خدمات اجرایی، پژوهشی و آموزشی در مراکز اجرایی، آموزشی، نظارتی و تحقیقاتی بوده که این ماموریت در تربیت آنان مد نظر قرار گرفته شده است.
چشم انداز رشته:
با توجه به خلا موجود در زمینه تربیت نیروی انسانی برای بهداشت و ایمنی مواد غذایی، انتظار می رود دانش آموختگان مقطع کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی نیازهای اجرایی، پژوهشی و آموزشی را از طریق بالا بردن سطح دانش و توانایی افراد در امر ایمنی و بهداشت مواد غذایی در سطح منطقه بر طرف نموده و در جهت کاربردی بودن هر چه بیشتر این رشته بتوانند در ارتقاء و حفظ سلامت انسانها مفید و موثر واقع گردند.
اهداف کلی دوره:
هدف کلی بهداشت و ایمنی مواد غذایی در مقطع کارشناسی ارشد، تربیت افرادی است که قادر باشند به امر بهداشتی و ایمنی مواد غذایی در سطح جامعه با انجام دادن آزمایشات لازم و تفسیر نتایج آنها و شناسایی مخاطرات مواد غذایی در سطح جامعه و اجرا کردن روشهایی مناسب در پیش گیری بیماریهای ناشی از غذا بپردازند و در بهره برداری از روشهای مفید در بهبود و ارتقاء سلامت مواد غذایی موثر باشند.
نقش دانش آموختگان:
نقش های دانش آموختگان شامل: آموزشی، پژوهشی و خدماتی می باشد.
الف- نقش آموزشی:
- آموزش به کارشناسان مواد غذایی در جهت ارتقاء دانش آنها
- آموزش و پاسخگویی منطقی به نیاز های رو به رشد و متغیر بهداشت و ایمنی مواد غذایی
- آموزش، انتقال و بسط یافته های علمی و اطلاع رسانی غذا و مخاطرات آن در سطح جامعه
ب- نقش پژوهشی:
-کمک به پژوهش های کاربردی در عرصه بهداشت و ایمنی مواد غذایی
- ارائه طرح های پژوهشی کاربردی در باره مسائل مبتلا به کشور
- ارائه طرح های پژوهشی درباره تدوین استانداردهای مواد غذایی
ج- نقش خدماتی:
- ارائه خدمات کارشناسی در ادارات و مراکز مرتبط
- ارائه خدمات در آزمایشگاههای کنترل مواد غذایی
- مشارکت کردن در اجرای برنامه های بهداشت و ایمنی مواد غذایی سازمان های ملی و بین المللی
استراتژی های کلی آموزشی:
جهت نیل به اهداف بهداشت و ایمنی مواد غذایی راهبردهای ذیل لازم است بکار گرفته شوند:
بکارگیری تفکر خلاق، انتقادی و روش تحقیق در دانش آموختگان این رشته
تنظیم اهداف بر اساس اهداف بهداشت و ایمنی مواد غذایی در سطح جامعه
تنظیم و ارائه برنامه های بهداشت و ایمنی مواد غذایی منطبق با نیازهای ملی و منطقه ای
تاکید بر پیش گیری از بیماریهای ناشی از غذا در جامعه در تدوین اهداف آموزش
تاکید بر بهبود و ارتقاء سلامت غذا در تدوین اهداف آموزش
طراحی برنامه آموزش مبتنی بر نقش و وظایف حرفه ای
ارائه برنامه های آموزشی به صورت تلفیقی از معلم محوری و دانشجو محوری
توجه به روش ها و فنون جدید آموزشی با تاکید بر تفکر خلاق و حل مشکل
آموزش و تقویت مهارت های دانشجو از طریق الگو های عملی مراقبتی
آموزش دانشجو در جهت تقویت خودآموزی و یادگیری مستمر
دفعات مشاهده: 251 بار   |   دفعات چاپ: 58 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
برای مشاهده کل مطالب بخش معرفی گروه اینجا را کلیک کنید.