• بررسی وضع تغذیه بیماران در ابتدای بستری از طریق تکمیل برگه اطلاعات تغذیهای موجود در پرونده درمانی، به منظور شناخت مشکلات تغذیهای موجود
• تنظیم برنامه غذایی بیماران، متناسب با نوع بیماری در آنها و تجویز پزشک معالج
• ارائه مشاوره و آموزش تغذیه متناسب با نوع بیماری، به بیمار و در صورت لزوم همراهان وی
• برنامه ریزی در خصوص اجرای مراقبتهای ویژه تغذیهای(تغذیه وریدی و تغذیه رودهای) جهت بیماران نیازمند
• نظارت بر تهیه صحیح فرمولاسیون محلولهای گاواژ
• نظارت بر اجرای صحیح تغذیه بیماران خصوصاًمراقبتهای ویژه تغذیهای ( تغذیه وریدی و تغذیه رودهای) با همکاری کادر پرستاری بیمارستان
• برنامه ریزی جهت تهیه فهرست غذای بیمارستان
• نظارت بر کیفیت غذاهای تهیه شده از نظر مطابقت با استانداردهای تغذیهای و دستورات رژیمی مربوط به هر بیمار و نهایتاًتائید آن
• نظارت بر تنظیم صحیح سینی غذای هر یک از بیماران
• سرپرستی و نظارت بر تهیه و نگهداری، پخت، توزیع و مصرف غذا با توجه به اصول بهداشتی و رژیم غذایی
• نظارت در انتخاب، سفارش، تحویل و نگهداری مواد غذایی خام و نظارت بر بهداشت مواد غذایی
• نظارت بر کار و آموزش کارکنان تحت سرپرستی