دکتر بختیاری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان: پدافند غیرعامل، اولیتر از مدیریت بحران است
| تاریخ ارسال: 1401/4/1 |
دکتر بختیاری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان: پدافند غیرعامل، اولیتر از مدیریت بحران است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان، با بیان اینکه پدافند غیرعامل به معنای هرگونه اقدام غیرمسلحانه برای کاهش آسیبپذیری در هنگام بحران است، گفت: پدافند غیرعامل، حکم پیشگیری را دارد و اولیتر از مدیریت بحران است.
پایگاه خبری وبدا-زنجان، دکتر حسن بختیاری در جلسه شورای سیاستگذاری سلامت در حوادث و بلایا و کارگروه سلامت و بهداشت بیولوژیک پدافند غیرعامل استان که روز چهارشنبه اول تیر در مرکز همایشهای بینالمللی روزبه برگزار شد، با تاکید بر لزوم حفظ زیرساختهای حوزه سلامت، اظهار کرد: رسالت دانشگاه علوم پزشکی و مجموعه بهداشت و درمان، خدمترسانی است و معمولا در هر بحرانی، اولین جایی که همه به آن نیاز پیدا میکنند، این حوزه است. از همین رو، مجموعه بهداشت و درمان باید در درجه اول بتواند زیرساختهای خود را حفظ کند تا در وهله بعد، توانایی خدمت به مردم را داشته باشد.
وی با اشاره اهمیت موضوع پدافند غیرعامل، تصریح کرد: این موضوع، زین پس یکی از خواستههای جدی ما بوده و در ارزیابی واحدها هم ملاک عمل میباشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان، با بیان اینکه مسولیت پدافند غیرعامل در هر واحدی باید بر عهده بالاترین ردهی مسول اداری آن واحد باشد، گفت: در بحث پدافند غیرعامل، باید در وهلهی اول، امکانات کلیهی واحدها احصا و نقاط آسیبپذیر هر واحد مشخص شود.
وی تصریح کرد: نقاط آسیبپذیر، نقاطی است که در بحران، ما را گرفتار میکند و اگر از هماکنون احصا نشود و برنامهای برای آن پیشبینی نشود، در هنگام بحران نمیتوان آن را چاره کرد.
دکتر بختیاری، پایش مداوم و به روزرسانی امکانات و تجهیزات را دیگر موضوع مهم در بحث پدافند غیرعامل عنوان کرد و افزود: هر فاجعهای از یک غفلت کوچک نشأت میگیرد که اگر به موقع مورد توجه قرار میگرفت، با حداقل هزینه، قابل پیشگیری بود ولی جبران ماحصل و اتفاقات ناشی از آن بسیار سنگین است.
وی به اهمیت مدیریت نیروی انسانی در بحرانها اشاره کرد و گفت: باید در هنگام بحران، شماره ثابت و شماره همراه مسول هر واحد و جانشین وی و حتی شخص سوم واحد مربوطه در دسترس باشد تا بتوانیم به آنان در خصوص برنامهای که برای مدیریت بحران با توجه به امکانات موجود واحدها در نظر گرفته شده است، اطلاعرسانی کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان تصریح کرد: بودجهی ضربتی برای حل همهی مشکلات و کمبودها موجود نیست ولی میتوان با برنامهریزی و اولویتبندی و مدیریت هزینهها، با امکانات موجود نیز بسیاری از نواقص را اصلاح کرد.
وی به روز رسانی شاخصهای ایمنی واحدهای تابعه دانشگاه و بیان صادقانه و واقعی آن را ضروری دانست و افزود: باید برای ارتقاء این شاخصها تلاش کنیم تا در هنگام بحران با حداقل عوارض و حداکثر کاربری و کیفیت، قادر به ارائه خدمت باشیم.