نشست دانشگاهها و دانشکدههای کلان منطقه ۶ آمایش کشوری در زنجان
دکتر ندری، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی زنجان:
ارتباط دانشگاه با صنعت باید از حالت تئوریکال به عملیاتی تبدیل شود
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به معضل عدم توجه به مسئلهمحور بودن پروژهها در کشور و دانشگاهها، گفت: در این راستا، ارتباط دانشگاه با صنعت باید از حالت تئوریکال به عملیاتی تبدیل شود.
پایگاه خبری وبدا – زنجان، دکتر صمد ندری روز چهارشنبه هشتم تیرماه در نشست روسا و معاونین آموزش، تحقیقات و فناوری و مدیران امور بینالملل دانشگاهها و دانشکدههای کلان منطقه ۶ آمایش کشوری در سالن اجلاس مرکز همایشهای بینالمللی دانشگاه، با تاکید براینکه برای حل مشکلات کشور باید در این بستر برنامهریزی کنیم افزود: درحال حاضر بحث آموزش نسل چهار و پنج دانشگاه مطرح است و در این خصوص ناگزیریم که پروژههای مسئلهمحور را مدنظر قرار دهیم و با توجه به پتانسیلهای موجود در بین دانشگاههای کلان منطقه، خیلی از موارد را پیگیری کنیم.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی زنجان ادامه داد: یکی از موارد قابل پیگیری و انجام، بحث آلایندههای زیستمحیطی است و چند دانشگاه و استان در این منطقه درگیر این معضل هستند که در این خصوص، نیاز به تعامل و تقسیم کار طی یک پروژه مشترک مطالعه کوهورت است تا بتوانیم مشکلی از مشکلات کلان منطقه را حل کنیم.
به گفتهی دکتر ندری در بحث فناوریهای نوین، پتانسیل و زیرساختهای خوبی در منطقه وجود دارد که میتوانیم در کنار آن، بحث مهندسی ژنتیک، ژندرمانی و سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی که در استان زنجان وجود دارد را عملی کنیم.
وی با بیان اینکه در بحث مولفههای اجتماعی موثر بر سلامت، مراکز تحقیقاتی خیلی خوبی در کلان منطقه داریم که با تعامل میتوانیم بر مشکلات این حوزه غلبه کنیم ابراز کرد: بحث بیماریهای غیرواگیر، حوزه بهداشت و درمان را تحتالشعاع قرار داده که باید حوزه تحقیقات و فناوری در راستای مسئلهمحور بودن پروژهها، به صورت هدفمند عمل کند.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی زنجان افزود: راه هدفمندی بحثهایی که در آموزش و پایاننامههای دانشجویی مطرح است وجود راهکاری برای ثبت پایاننامههای دانشجویی است که ظاهراً آموزشی، اما بطن آنها تحقیقات و فناوری است.
دکتر ندری با اشاره به اقدامات مفید معاونت تحقیقات وزارت درخصوص مسئلهمحور و فناورمحور بودن پروژهها و پایاننامهها، خاطرنشان کرد: روسا و معاونین آموزشی کلان منطقه در این خصوص، با توجه به آییننامههای موجود به معاونت تحقیقات در راستای عملیاتی نمودن پروژهها کمک کنند.
وی تصریح کرد: به خاطر زیرساختها و هزینهها ناگزیر از انجام اقدامات به صورت شبکهای هستیم و باید در بحث کلان منطقه آمایشی برحسب زیرساختهای تحقیقاتی، رشتهها، هیئت علمی و نگاه هیات علمی، پروژهها به صورت مشترک مدنظر قرار گیرد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی زنجان ادامه داد: یکی از مواردی که لازم است در کنار بحث آموزش توانمندی اساتید (طاها) مد نظر قرار گیرد، اتخاذ رویکردی درخصوص توانمندسازی اساتید است و در این راستا، برگزاری کارگاههای عمومی و تخصصی، انتشار مقالات علمی، بحث فناوری و مالکیت فکری میتواند مامن خیلی خوبی برای هماهنگی دانشگاههای کلان منطقه باشد.
به گفتهی دکتر ندری دانشگاه علوم پزشکی زنجان ظرفیت و زیرساخت ارتقاء کیفیت در بحث تحقیقات و فناوری کلان منطقه را دارد و در این زمینه آماده ارائه خدمت است و در برنامه کلان منطقه، امکان اسکان فراهم شده و عزیزان قزوین، اراک، قم و ... میتوانند با استقرار در زنجان، پروژه خود را به اتمام برسانند.
وی با اشاره به برگزاری کارگاههای تخصصی، افزود: در بحث سلولهای بنیادی به خاطر زیرساختهای موجود ظرفیتهای خوبی با کمک خیرین ایجاد شده که زمینهساز بسیارخوبی در حوزه تحقیقات است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به برگزاری مدارس تابستانه دانشجویی حتی به صورت وبیناری به توصیه مدیریت کمیته تحقیقات دانشجویی، گفت: امکانات زیرساختی خوبی داریم و میتوانیم در قالب اردو کارگاه برگزار و در ارتقاء سطح تحصیلات تکمیلی و دستیاران در حوزه تحقیقات دانشجویی کمک کنیم.
دکتر ندری یادآور شد: دانشگاه علوم پزشکی زنجان زمینه خوبی برای برگزاری سمینارها، کنگرهها و همایشهای بینالمللی مشترک با موضوع پروژههای مسئلهمحور جهت برقراری ارتباط علمی و مطرح شدن کلان منطقه در حوزههای مختلف در سطح کشور دارد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به امکانات زیرساختی دانشگاه علوم پزشکی زنجان ازجمله: کتابخانه قلمچی، آزمایشگاه جامع تحقیقات، پارک علم و فناوری سلامت، که تنها پارک علم و فناوری سلامت جامعه در کلان منطقه ۶ است، افزود: این امکانات بستر خیلی خوبی برای استقرار مراکز رشد و نوپا است.
به گفتهی دکتر ندری آزمایشگاه حیوانات دانشگاه علوم پزشکی زنجان با مساحت حدود ۱۶۰۰ مترمربع که حیوانات خاص، SPF و کلین روم خاص دارد و در مرحله ساخت است که در صورت ایجاد، بستر خیلی خوبی برای کارها و پروژههای خاص و در خدمت محققان و دانشمندان کلان منطقه است.
وی به آزمایشگاه تحقیقاتی دانشگاه که در دو قسمت طراحی شده و دارای وسایل، ابزار و زیرساختهای آزمایشگاهی فوقالعاده خوبیست، اشاره کرد و گفت: تلاش میکنیم سرویسدهی در این خصوص به صورت مجازی هم باشد تا عزیزان بتوانند از خدمات این عرصه استفاده کنند و همچنین سبب ارتقاء کیفیت آموزش و تحقیقات در کلان منطقه ۶ هم بشود.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه به پارک علم و فناوری در معاونت تحقیقات با مساحت حدود ۶۰۰ مترمربع اکتفا نکردیم و پیگیر احداث حدود ۲۱۰۰مترمربع در پردیس دانشگاه هم هستیم، گفت: این آزمایشگاه را برای استفاده مراکز رشد و شرکتهای دانشبنیان تدارک دیدیم. به جهت اینکه این مراکز علیرغم داشتن علم و زیرساخت، دغدغهی تجهیزات و آزمایشات تخصصی با هزینه بالا دارند و این آزمایشگاه بستر خیلی خوبی برای استفاده کلان منطقه است.
دکتر ندری به تنها آزمایشگاه مایکروفلویدی در دانشگاه علوم پزشکی کشور اشاره کرد و افزود: از این آزمایشگاه شبیهسازی کردیم و این بستر برای آزمایشات فوق تخصصی که بستر آینده کارهای تحقیقاتی بر روی آزمایشات تشریح رپیدتستها است، در دانشگاه علوم پزشکی زنجان کامل است و یکی از هایتکترین تکنولوژی روز دنیا است که در دانشگاه علوم پزشکی زنجان ایجاد شده و در اختیار عزیزان کلان منطقه است.